Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Întâlnire de lucru în cadrul unui proiect internaţional Grundtvig LLP la Suceava

Data publicării
Categoria

În perioada 21-24 Septembrie 2011, AREAS va găzdui şi va coordona cea de-a III-a întâlnire în cadrul proiectului internaţional Educarea angajatorilor în vederea angajării adulţilor cu Sindromul Down (EEEADS) la care este parteneră.

Proiectul este finanţat de UE prin Programul Grundtvig LLP şi se desfăşoară începând cu septembrie 2010 până în iunie 2012. Scopul proiectului este crearea unui suport educativ pentru potenţialii angajatori care să sprijine angajarea persoanelor cu Sindromul Down şi se implementează în parteneriat cu: Centrul de Educare şi Reabilitare GERZE DOGAN GUNES – Turcia, Cope Fundation – Irlanda, SOL – Austria şi Universitatea Liege – Belgia.

În acest context, AREAS vă invită să participaţi în perioada 21-24 Septembrie 2011 la cea de-a III-a întâlnire a partenerilor din proiect şi a partenerilor locali, care va avea loc la Pensiunea Bicom, din Suceava. Seminarul de deschidere va debuta joi, 22 Septembrie 2011, începând cu ora 9:00 şi va avea loc în sala de conferinţe a Pensiunii Bicom, din Suceava.

Iniţiatorul şi coordonatorul internaţional este organizaţia Gerze Doğan Güneş Special Education and Rehabilitation Center din Turcia care, împreună cu partenerii pe proiect urmăresc în comun identificarea unui set de instrumente educaţionale pentru angajatori în aşa fel încât să faciliteze angajarea persoanelor cu Sindromul Down.

La întâlnirea de lucru din Romania se doreşte implicarea a câte o persoană cu Sindromul Down şi posibili angajatori ai acestor persoane, pentru o mai bună înţelegere a nevoilor acestora şi adaptării de către posibilii angajatori a condiţiilor de lucru. La acest schimb vor participa reprezentanţi ai instituţiilor partenere cu persoane cu Sindromul Down şi însoţitorii acestora, astfel încât să se creeze un cât mai reuşit schimb de bune practici.

În cadrul acestei întâlniri vor fi prezentate aspecte legislative ale ţărilor partenere legate de includerea pe piaţa muncii a persoanelor cu Sindrom Down, asemănări şi deosebiri între politicile de integrare a persoanelor cu dizabilităţi şi aspecte legate de modul de implementare a proiectului, fiecare partener asumându-şi sarcinile în cadrul parteneriatului de învăţare.

Pentru mai multe detalii nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa de email: nrobciuc@yahoo.com, areasv@gmail.com sau mobil: +4 0742 804 401, persoana de contact Nicoleta Robciuc.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.