Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Jandarmii… sunt cu noi?

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Ingrămădeala din faţa Palatului Cotroceni s-a lovit de mult mai organizata trupă de jandarmi, în urma căreia, fioroşii pensionari au plecat către casă cu sacoşile goale, ca siglă a partidului lor.

Dincolo de perdele şi în faţa televizorului, făceau galerie milioane de părinţi şi bunici care strigau Hai ai nostri! fără ca ei să poată spera că îl vor vedea, în carne şi oase, pe domnul Băsescu. N-a fost să fie!

În urmă cu câteva luni, președintele a iesit și s-a plimbat printre ciobani, fermieri și agricultori în sunet de tălăngi și buciume care sunau a jale. Ieri, 4.000 de purtători de miros a grajduri, pământ și lapte au fost prezenți în București si au plecat cum au venit… adică în sunet de fanfară şi cu promisiunea că vor mai veni.

În toate aceste scene, jandarmii din București au fost chemaţi la datorie, unii dintre ei s-au întâlnit cu cei din satul lor și au primit de acasă o găină sau niste ouă cu menţiunea să ai grijă, dragul mamei. La câteva minute ei au trebuit să dea cu gardul peste picioare pensionarilor şi celorlați.

În satul meu, mama mea are peste 80 de ani. Viața grea, războiul și evacuarea au făcut-o să întrerupă scoala dupa șase clase. Acum, după comunicarea intenţiei de a i se tăia din pensie 15%, stă cu ochii pironiți în tavan şi încearcă să calculeze, cât va primi mai puțin. Mai mult, i se pare că n-a auzit bine! Poate e doar 5%!

În sat nu vor fi ciocniri între jandarmi şi pensionari, dar va fi o liniște din ce in ce mai apăsătoare, iar singurul drum bătătorit, va fi cel către cimitir.

Cât mai aveti părinți şi bunici pe la țară, mergeți să-i mai vedeți… și nu cu mâna goală!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Comentarii (1)

  1. florin

    Foarte frumos, chiar mia placut

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.