Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Judeţul Suceava a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru sezonul rece

Data publicării
Categoria

Ca urmare a fenomenelor meteo prognozate, la nivelul judeţului Suceava s-a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru sezonul rece.

Judeţului Suceava i-au fost repartizaţi o mie de metri liniari de parazăpezi, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să mai sosească încă zece mii de metri liniari. Imediat se va trece la instalarea acestora, pe porţiunile de drum unde în fiecare iarnă zăpada şi viscolul au creat probleme.

Totodată au fost stabilite în apropierea acestor zone, puncte de sprijin dotate cu personal, utilaje şi material antiderapant din dorinţa ca perioada de intervenţie să fie redusă la minim. Astfel de puncte vor fi amenajate la Poiana Ştampei, Ilişeşti şi Mestecăniş pentru DN 17, la Capu Codrului pentru DN2E şi la Ratoş pentru DN2.

Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase specifice iernii, pe perioada atenţionării cod galben, la nivelul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava va funcţiona Centrul Operativ Judeţean, care va pune totodată la solicitare, informaţii privind starea drumurilor. Datele de contact la care se pot obţine informaţii: +4 0230 218 022 sau situatii.urgenta@prefecturasuceava.ro.

Este important că avem în acest moment încheiate contracte de prestări servicii de deszăpezire pe drumurile naţionale şi judeţe, iar la nivelul autorităţilor locale avem la dispoziţie un număr de 362 de utilaje pentru intervenţie. Fac apel la conducătorii auto să îşi echipeze corespunzător maşinile cu anvelope pentru iarnă şi să se informeze în prealabil de starea drumurilor, pentru ca deplasarea să se facă în condiţii de siguranţă a precizat Prefectul Florin Sinescu.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.