Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Let’s do it, Romania! (partea I)

Data publicării
Categoria

Let’s do it, Romania! este un proiect de curățare a gunoaielor din toată țara într-o singură zi. Acțiunea a fost prima oară inițiată în 2008 în Estonia, unde a avut parte de un succes ce a depășit granițele locului curățat. În septembrie e rândul României să-și curețe gunoaiele!

Pentru acest proiect este nevoie însă de voluntari. Echipa OrasulSUCEAVA.ro dorește să devină voluntar în acest proiect și să vă implice și pe voi.

Cartarea

Prima etapă în acest proiect de anvergură este organizarea. Trebuie cineva să facă ordine în toate mormanele de gunoaie. Așa că este nevoie de crearea unei hărți digitale, care va fi disponibilă online pe site-ul campaniei.

Procesul de cartare are nevoie de voluntari care să se deplaseze la locul mormanului de gunoi, să-l repereze corect din punct de vedere geografic, ceea ce implică aflarea latitudinii și longitudinii. Pentru depistarea locului corect este nevoie fie de un GPS, fie de o hartă detaliată digitală sau tipărită. Orice modalitate pentru a depista cu precizie mormanul de gunoi. Astfel se creează privirea de ansamblu asupra amploarei acțiunii.

Mormanele de gunoi reprezintă locuri sau arii restrânse din păduri, de pe câmpuri, de lângă albiile râurilor, de pe marginile drumurilor, din popasurile turistice, în general din natură, unde se găsesc multe gunoaie aruncate de diverşi cetăţeni. După ce ajunge echipa de voluntari în locul cu pricina trebuie hotărâtă abordarea sistematică care va depista cel mai bine toate zonele cu probleme. În momentul descoperirii trebuie identificate mai multe trăsături ale acestui morman de gunoi: coordonatele geografice (latitudine și longitudine), diametrul (adică vă trebuie o ruletă cu voi), înălțimea/adâncimea și tipul conținutului (deșeu menajer/sticlă/hârtie/plastic/metal/altele).

La sfârșit puteți să-i dați și o poreclă, dacă vreți. :)

Înscrierea

Perioada de cartare începe de pe 17 aprilie. Poți să te înscrii ca voluntar la cartare (trebuie să ai peste 18 ani) sau, dacă vrei să participi la alte etape ale acțiunii, ca lider de echipă pentru curățenie (trebuie să ai peste 18 ani), ca voluntar de echipă de curățenie, sau poți să faci parte din echipa de organizare locală.

Poți susține campania și online, pe blogul sau site-ul tău, folosind unul din bannerele propuse de Let’s Do it Romania!

Pentru înscrieri și mai multe detalii accesează Let’s Do it Romania!

Publicitate

Comentarii (5)

 1. Oana Bratila

  Hai Suceava! :)

  Răspunde

 2. Florin M.

  Eu ma bag :)

  Răspunde

 3. Oana Bratila

  Baga-te si mai trage inca 4 dupa tine! :D

  Răspunde

 4. Camil

  Cred ca o sa ma bag si eu. Apropos, cum urci pe Izvoru’ Alb pe Rarau, intre km 3 si 6 albia e plina de gunoaie

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.