Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Mănâncă sănătos, trăiește activ!

Data publicării
Categoria

Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava derulează în perioada 24-27 Iunie 2014 campania Mănâncă sănătos, trăiește activ!.

Campania se va desfășura în intervalul orar 15:00 -18:00, în parcul din zona Universității și esplanada Casei Culturii din Suceava.

Cu ajutorul studenților, departamentul dorește să atragă atenţia asupra adoptării unui stil de viață sănătos care să includă o dietă echilibrată și activitate fizică regulată.

Scopul campaniei este sensibilizarea populaţiei în privinţa efectelor negative ale obezităţii și afecțiunilor asociate asupra organismului.

Conţinutul campaniei promovează principiile de bază ale unei vieți sănătoase: o dietă adecvatănevoilor energetice și nutriționale, echilibrată, diversă și moderată, însoțită de activitate fizică permanentă de cel puțin 30 de minute pe zi în cazul adulților și cel puțin 60 de minute pe zi în cazul copiilor și adolescenților.

Campania DSDU din acest an Mănâncă sănătos, trăiește activ! ar putea fi rezumată într-o singură frază: Colorează-ți lumea cu legume și fructe și plimbă-te spre sănătate!.

Misiunea DSDU este de a pregăti noi specialiști în prevenirea şi tratarea problemelor de sănătate (diabet, obezitate, deficienţe fizice) care să reabiliteze, să îmbunătățească sau să consolideze funcţia fizică, să prevină și să reducă factorii de risc legați de sănătate, în vederea optimizării stării generale de sănătate și a condiției fizice.

Înscrierile pentru admiterea la Departamentul de Sănătate si Dezvoltare Umană pentru anul universitar 2014-2015 se vor face în perioada 14-23 Iulie 2014, urmând ca testul grilă pentru una din disciplinele la alegere (Biologie, Chimie organică, Chimie anorganică) să aibă loc pe data de 24 Iulie 2014.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.