Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Modernizările stradale din Suceava, adjudecate la licitație de un consorțiu de firme din Spania, Suceava şi Botoşani

Data publicării
Categoria

O firmă din Spania, alta din Botoşani şi una din Suceava vor face modernizări stradale de aproximativ cinci milioane de euro în municipiul Suceava, acestea venind cu cea mai bună ofertă de preţuri la licitaţia organizată de Primăria Suceava.
„În urma licitației electronice şi a verificării ofertelor depuse de asocierea Ideconsa Spania, Victor Construct SRL Botoşani şi Autotehnorom SRL Suceava, aceasta a fost declarată câştigătoare, pentru suma de 19.8 milioane de lei, fără TVA”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.
Licitaţia a fost adjudecată la 73,3% din valoarea estimativă a contractului de execuţie a acestor lucrări, care vor fi făcute în principal din fonduri europene.
„Este o economie de 7,5 milioane de lei, (1,7 milioane de euro)”, a adăugat Lungu, care a precizat că la licitaţie au fost depuse nouă oferte, din partea unor puternice firme şi asocieri de firme, din ţară şi din străinătate.
„Desemnarea unui câștigător a durat mult mai mult decât ne-am închipuit, pentru că licitaţia s-a desfăşurat în două etape, mult a durat şi până am primit avizul de la Ministerul de Finanţe, dar a venit fără nici un fel de obiecţii”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.
Licitaţia nu este încă finalizată, până pe 28 aprilie putând fi depuse contestaţii, iar dacă nu se va înregistra nici una, contractul final va putea fi semnat pe 30 aprilie.
Conform proiectului, anul acesta şi anul viitor urmează să fie modernizate străzile care fac parte din traseul E85 – Traian Vuia, Cernăuţi, Grigore Alexandru Ghica, dar şi bulevardul George Enescu, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei, Calea Unirii, Cuza Vodă şi Universităţii.
Bulevardul George Enescu va fi lărgit, astfel încât să se poată circula pe patru benzi, în vreme ce de o parte şi de alta a străzii vor fi amenajate locuri de parcare.
Lungimea totală a străzilor propuse spre modernizare este de 8,8 km, urmând să fie modernizate şi trotuarele aferente acestora.
„Poate cea mai importantă parte a proiectului o reprezintă lucrările de reabilitare şi consolidare a podului de la Iţcani de peste apa Sucevei, precum şi a pasarelei CFR din acea zonă”, a adăugat Ion Lungu.
Termenul de finalizare a proiectului este 15 iulie 2014, iar 80,35% din bani sunt asiguraţi din Fondul European de Dezvoltare Regională, 17,65% din bugetul de stat şi 2% din bugetul local al Sucevei.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.