Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Novaoptic „vorbește despre vedere”

Data publicării
Categoria

Concepută încă de la înființare ca o entitate medicală care să asigure servicii complete de oftalmologie și optică medicală, Clinica NOVAOPTIC, este prima clinică oftalmologică privată din județul Suceava. Aceasta a dezvoltat succesiv în clinică departamente specializate în efectuarea unor servicii și investigații care să țină pasul cu evoluția la nivel internațional a domeniului oftalmologiei.

Implicată în viața comunității, Novaoptic organizează în permanență acțiuni de informare și educare în privința sănătății vederii, precum programul anual organizat în rândul grădinițelor Vedere clară, Ochi sănătoși, screening în cadrul liceelor și la Universitatea Ștefan cel Mare. Sărbătorirea a 12 ani de la înființarea clinicii a fost marcat printr-un alt eveniment de informare Vorbeşte despre vedere, în cadrul căruia s-au prezentat 12 ani de activitate oftalmologică pe piața privată din Suceava.

Daniela Guliciuc, asistent manager la Novaoptic ne-a declarat următoarele:

În anul 2011 am fost fericiți să oferim servicii medicale unui număr de peste 15.000 de pacienți. În ultimul an am realizat investiții în aparatură medicală de ultimă oră de aprox 100.000 de euro.

Fiecare membru al echipei medicale a urmat cursuri de specializare și a participat la congrese naționale și internaționale de oftalmologie. Considerăm că doar conectați la evoluțiile din domeniul oftalmologiei, permanent informați și instruiți putem oferi cele mai bune soluții terapeutice pacienților noștri.

O realizare deosebită și un sprijin important acordat pacienților NOVAOPTIC a fost dezvoltarea departamentului „Ochiul diabetic”. Acest departament oferă un pachet de servicii specializate pentru pacienții cu diabet zaharat:

  • diagnosticul precoce al retinopatiei diabetice prin biomicroscopia fundului de ochi și fotografierea digitală a retinei;
  • analiza modificărilor retinei prin TOMOGRAFIE ÎN COERENȚĂ OPTICĂ 3D, foarte utilă în vizualizarea edemului macular diabetic și monitorizarea tratamentului;
  • tratamentul Laser a retinopatiei diabetice. În Clinica Novaoptic pentru fotocoagularea retinei se folosește cu succes LASER-ul ZEISS VISULAS 532, obținând rezultate remarcabile în stoparea retinopatiei diabetice;
  • tratamentul retinei prin injecții intravitrene, efectuate în Blocul Operator. Noua terapie antiangigenică, o nouate pe plan mondial, folosită astăzi și în Clinica Novaoptic, determină un răspuns rapid, detectabil încă din a treia săptămână după prima injecţie. Mai mult, el stabilizează acuitatea vizuală şi îmbunătăţeşte edemul macular diabetic.

Utilizăm metoda de imagistică a retinei și a nervului optic numită tomografie în coerență optică OCT încă de la începutul anului 2010. Această metodă de investigație modernă, 3D, neinvazivă se efectuează cu succes în Clinica NOVAOPTIC folosind un echipament extrem de performant produs de firma americană OPTOVUE. Avem o experiență în acest domeniu de doi ani, timp în care s-au facut peste 1000 de tomografii oculare. Medicii clinicii au efectuat stagii de pregătire pentru utilizarea acestei tehnici de vârf atât în țară cât și în străinătate.

De asemenea, doar în Clinica Novaoptic pacienții pot beneficia de fotografierea digitală a polului anterior și a retinei, investigație utilă pentru evidențierea modificărilor patologice și monitorizarea lor în timp, deci obiectivarea evoluției. Rezultatele acestei investigații sunt tot mai des solicitate de comisiile de expertiză medicală.

Una din noutățile metodelor de investigație introduse în premieră în practica cotidiană la Clinica NOVAOPTIC în 2011 este Biomicroscopia ultrasonică, o metodă neinvazivă foarte performantă de examinare a polului anterior al globului ocular cu ajutorul ultrasunetelor. Este folosită în cazul traumatismelor oculare, glaucom, formațiuni tumorale ale irisului sau alei corpului ciliar care nu se pot pune în evidență prin alte examinări. De asemenea, ecografia oculo-orbitară pe care o efectuăm folosind echipamentul firmei americane OPKO ne permite să depistăm precoce hemoragii vitreene, dezlipiri de retină, tumori oculare, modificări patologice ale orbitei.

În anul 2012 am introdus în clinica noastră un nou aparat de evaluare a funcției vizuale, sub forma unui ecran LCD de ultimă generație al firmei japoneze Topcon, care ne ajută să determinăm cu precizie acuitatea vizuală, simțul cromatic și sensibilitatea la contrast. Tulburările simțului cromatic, fie înnăscute sau dobândite, sunt puse în evidență cu acuratețe. Astfel putem să furnizăm pacientului un rezultat obiectivizat (printat) al acestui test. Determinarea sensibilității la contrast face parte din examinările obligatorii pentru șoferii profesioniști, în acest sens Clinica Novaoptic fiind singura din zonă în măsură să ofere pacienților un rezultat confirmat obiectiv și printat al acestei evaluări.

Astăzi, Clinica Oftalmologica NOVAOPTIC oferă pacienților săi:

  • consultații oftalmologice complexe
  • investigații de înaltă tehnologie: câmp vizual computerizat, biometrie oculară, ecografie, tomografie în coerență optică OCT
  • intervenții chirurgicale ambulatorii pentru cataractă, glaucom, pterigion, afecțiunile pleopelor (palpebrale).

Examinarea oftalmologică a copiilor este un factor foarte important al politicii noastre medicale. Pentru copii, începând cu vârsta de 6 luni, putem să determinăm defecte ale vederii și asimetrii în dezvoltarea globilor oculari cu aparatul Plus Optix. Acesta este un instrument valoros pe care îl folosim cu succes în acțiunile de screening vizual pe care Clinica Novaoptic le realizează în grădinițe pentru depistare și corectarea tulburărilor vizuale la copii.”

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.