Nu toate lucrurile se învaţă în şcoală
- Data publicării
- Categoria
- Ştiri
- Comentarii
- 0
- Trackbacks
- 0
În perioada 8 Iulie 2013 – 4 August 2013, AIESEC Suceava desfăşoară o campanie de recrutare neconvenţională, pentru internship-uri internaţionale plătite, sub sloganul Nu toate lucrurile se învaţă în şcoală.
În vara aceasta AIESEC Suceava le propune studenţilor în anii trei şi patru, precum şi masteranzilor sau absolvenţilor să încerce altceva, să înveţe cum să-şi câștige proprii bani în timp ce călătoresc.
Campania de recrutare se desfăşoară la nivel naţional, în cele 14 oraşe în care este AIESEC prezent, cu sprijinul Saatchi&Saatchi PR. Compania a creat mesaje inovative, menite sa atragă tinerii studenţi spre internshipurile plătite. Pe tot parcursul campaniei se vor realiza desene pe tăbliţele de meniuri ale restaurantelor şi graffiti-uri cu aceste mesaje.














Modalitatea de înscriere la aceste internship-uri este una inedită, doritorii trebuind să se fotografieze lângă una din imaginele desenate în cadrul campaniei şi să posteze fotografia pe Facebook utilizând hashtagul #vreausaplec #AIESEC România. Locaţiile la care se găsesc în Suceava desenele sunt: La Fierărie Talcioc Cultural, Hennesy’s Pub şi Iulius Mall Suceava.
Programele de internship vor avea o durată cuprinsă între trei şi 18 luni, implicând lucrul în organizaţii, instituţii şi companii cunoscute, în ţări precum China, Polonia, Olanda, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Turcia, Brazilia sau Canada.
Studenţii trebuie să posede un nivel avansat al limbii engleze şi un minim de experienţă în domeniul selectat. Salariul oferit în cadrul internship-ului acoperă costurile de întreţinere din ţara respectivă. După ce a fost acceptat de companie, studentul trebuie să plătească o taxă de participare în cadrul programului, în două tranşe, în valoare de 150 de euro şi să îşi asigure transportul către destinaţia aleasă.
Recrutările vizează trei domenii diferite:
- Marketing & Business Internship: se adresează studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică şi de la Facultatea de Litere, specializarea Comunicare şi Relaţii Publices. Aceştia trebuie să aibă experienţă practică de minim 3 luni în acest domeniu care o să-i ajute să se dezvolte şi mai mult pe plan profesional.
- IT Internship: se adresează studenţilor de la Facultatea de Calculatoare şi Inginerie Electrică şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea Informatică Economică. Aceştia nu trebuie să aibă neapărat experienţă de muncă, ci o cunoaştere practică referitoare la limbajele de programare, grafică sau design.
- Education Internship: se adresează cu precădere studenţilor de la Facultatea de Litere şi Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, dar şi studenţilor de la alte specialităţi care au urmat modulul psihopedagogic.
Promo