Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

O şansă pentru tinerele talente

Data publicării
Categoria

Asociaţia pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor ADRA, a implementat în municipiul Suceava proiectul pe domeniul socio-cultural O şansă pentru tinerele talente, proiect finanţat de Consiliul Judeţean Suceava şi care a avut ca scop promovarea tinerilor cu rezultate deosebite în domeniul cultural-artistic şi de asemenea, crearea de modalităţi, oportunităţi de manifestare a aptitudinilor şi talentelor acestora.

În acest sens, în cadrul conferinţei de închidere a proiectului, au fost prezentate, de către echipa de implementare, rezultatele activităţilor dezvoltate în cadrul proiectului.

Grupul-ţintă al proiectului a fost constituit din tinerii cu rezultate deosebite ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, având ca puncte de referinţă rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare, faza naţională din anii 2008, 2009, 2010. Profesorii coordonatori desemnaţi de conducerea Colegiului au ajutat la faza de documentare şi alcătuire a portofoliilor a 30 de tineri liceeni, după care s-au realizat materialele informative necesare unei campanii de promovare a acestor tineri.

Campania iniţiată şi-a dorit sensibilizarea autorităţilor, instituţiilor publice, a factorilor de decizie şi a companiilor din domeniul privat în ceea ce priveşte nevoile culturale ale tinerilor şi în aceeaşi măsură creşterea gradului de conştientizare în rândul populaţiei din municipiul Suceava în privinţa promovării tinerilor cu rezultate deosebite.

Acest grup-ţintă se justifică prin faptul că, în ultimii ani, Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu a câştigat o recunoaştere importantă prin rezultatele elevilor pregătiţi la disciplinele specifice domeniului artistic, dovedindu-şi contribuţia proprie la promovarea valorilor cultural-artistice la nivelul municipiului Suceava şi s-a considerat că este nevoie de un sprijin complementar celui oferit de şcoală, mai ales că toţi aceşti tineri doresc să urmeze o instituţie de învăţământ superior şi o carieră specifică talentului lor.

Proiectul este o premieră pentru judeţ şi pentru acest grup-ţintă, reprezintă o recompensă importantă pentru eforturile tinerilor talentaţi, în condiţiile în care premiile obţinute la concursurile şcolare sunt formale şi mai mult simbolice.

Cei 30 de tineri liceeni care au participat în acest proiect cu un portofoliu alcătuit din realizările lor de peste ani, premiate la concursuri şi olimpiade naţionale au luat parte şi la un workshop tematic având ca scop socializarea, dezvoltarea modalităţilor de colaborare între aceştia, lucrul în echipă pe diverse proiecte şi diseminarea acestor informaţii în mediul din care provin.

Ca urmare a acestui demers, chiar şi dupa încheierea perioadei de implementare a proiectului, prin acorduri de parteneriat stabilite cu mijloacele de informare în masă, vor mai urma campanii de promovare a acestor tineri în cadrul unor emisiuni de radio si televiziune, inclusiv reportaje dedicate în ziare locale şi regionale.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.