Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Ortopedie și traumatologie la InterCardioDiab

Data publicării
Categoria

Centrul medical și de tratament Intercardiodiab s-a născut din convingerea că oamenii merită toată îngrijirea și atenția.

Ortopedia şi traumatologia este ştiinţa, şi în acelaşi timp arta care studiază, diagnostichează, previne şi tratează afecţiunile aparatului locomotor, aparat care asigură mişcarea, de la simple gesturi necesare desfăşurării normale a vieţii curente, până la cele mai spectaculoase manifestări de performanţă sportivă sau până la impresionantele manifestări artistice capabile să exprime prin mişcare, cele mai variate emoţii şi sentimente.

Traumatologia este ramura care se ocupă de prevenirea şi tratarea traumatismelor determinate de agenţii mecanici, fizici, chimici şi care interesează scheletul, articulaţiile, musculatura sau vasele şi nervii trunchiului şi membrelor.

Ortopedia se ocupă de afecţiunile congenitale sau căştigate (inflamatorii, distrofice, degenerative sau tumorale) ale aceluiaş aparat locomotor.

SEMNELE ȘI SIMPTOMELE PREZENTE

Semne locale:

  • durere;
  • hemoragie;
  • plagă;
  • hematom;
  • edem;
  • tumefacție;
  • deformarea regiunii;
  • scurtarea aparentă sau reală a segmentelor;
  • mobilitatea anormală sau reducerea mobilității / imobilitate;
  • impotență funcțională.

PRINCIPALELE AFECȚIUNI

Afecțiuni congenitale

Coxartroză congenitală – coxartroza este un reumatism cronic degenerativ cu localizare la nivel articulației șoldului.

Genu varum – "picioare în paranteză", deviație a gambei spre interiorul axei membrului inferior, cu proeminență genunchiului.

Genu valgum – genunchi în X, deviație a gambei spre exteriorul axei membrului inferior cu proeminența genunchiului spre interior.

Torticolis – Contractură mai mult sau mai puțin dureroasă a mușchilor gâtului, care limitează mișcările de rotație a capului.

TRAUMATISME ALE COLOANEI VERTEBRALE

Cifoza – In primele șase-opt săptămâni de viață embrionară, se produce o anomalie sau are loc un defect în formarea segmentelor unuia sau a mai multor corpuri și discuri vertebrale. Această malformație determină constituirea unui unghi ascuțit al coloanei vertebrale pe măsură ce aceasta crește.

 Lordoza – Curbura fiziologică a coloanei vertebrale scobindu-se spre față. La orice subiect există în mod normal două lordoze moderate: lordoza cervicală, situată la nivelul gâtului, și lordoza lombară, sau "scobitura rinichilor", situată în regiunea lombară.

Scolioza-  este afecțiunea în care coloana vertebrală este deviată în plan frontal (într-o parte), coloana vertebrală fiind în condiții normale dreaptă. In același timp coloana vertebrală poate fi și răsucită. In mod obișnuit scolioza apare la mijlocul spatelui sau în partea de jos a spatelui (coloana lombară).

TRAUMATISMELE MEMBRELOR

Contuzii – vânătaie provocată de o lovitură, fără ruperea pielii și fără fracturarea oaselor. O contuzie poate fi de o gravitate variabilă și poate fi însoțită de hemetoame sau leziuni.

Luxații –  O luxație se produce când un ligament, ce face conexiunea între oase sau cartilaje, este rupt. Luxațiile gleznei produc imediat durere severă, ce poate fi debilitantă, invalidantă. Neglijarea luxațiilor gleznei se transformă într-o problemă cronică. Totuși, dacă este tratată corespunzator și prompt, se vindecă bine, asigurând o întoarcere sigură și în scurt timp la activitate.  

Fracturi  – Ruptură a unui os sau a unui cartilagiu tare. Se face deosebire între fracturile  deschise, în care fragmentele osoase au trecut prin piele și în care focarul francturii este în aer liber (de unde și riscul de infecție) și fracturile închise, în care focarul fracturii nu comunică  cu exteriorul. Fracturile patologice survin la oasele fragilizate printr-o leziune preexistentă, fie că aceasta este de origine infecțioasă, fie tumorală.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.