Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

Parteneriate locale și regionale pentru sprijinul antreprenorilor din mediul rural

Data publicării
Categoria

Marți, 7 Septembrie 2010, începând cu ora 11:00, Asociaţia Inter Concordia a organizat la Hotelul Imperium Suceava, evenimentul de promovare a parteneriatelor în regiunea de dezvoltare Nord-Est, în cadrul proiectului Dezvoltare economică durabilă prin creşterea calităţii resurselor umane din mediul rural, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Intâlnirea a făcut parte din seria evenimentelor de promovare a parteneriatelor locale și regionale ca instrumente de dezvoltare a resurselor umane şi a antreprenoriatului în mediul rural şi a reunit reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din județele Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Neamț și Vaslui, ai Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ai asociaţiilor patronale, reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie, primari ai satelor și comunelor din regiunea Nord-Est precum şi reprezentanţi ai societăţii civile şi jurnalişti.
În cadrul acestei întâlniri, echipa de management a proiectului a oferit informaţii detaliate cu privire la activităţile proiectului și la implicarea şi avantajele parteneriatelor la nivel regional. Evenimentul a facilitat, de asemenea, discuții interactive între participanţi cu privire la dezvoltarea afacerilor în mediul rural în regiunea Nord-Est.

Evenimentul s-a încheiat cu un protocol de semnare a acordului de parteneriat regional din cadrul proiectului Dezvoltare economică durabilă prin creşterea calităţii resurselor umane din mediul rural de către reprezentanţii instituţiilor şi ai organizaţiilor care şi-au exprimat acceptul de a deveni parteneri.

Proiectul, implementat de Asociația Interconcordia în parteneriat cu Asociația Pakiv România, Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană, compania SC Competitive in Business&Consulting SRL și Asociația Gestion, Orientacion Y Formacion SL, se desfăşoară pe o perioadă de doi ani şi jumătate în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est şi Centru şi este destinat persoanelor din mediul rural – antreprenori, şomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă precum şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Bugetul proiectului este de aproximativ 4 milioane de euro, iar banii vor fi folosiţi pentru activităţi de formare profesională, consiliere şi asistenţă pentru persoane din mediul rural care demarează afaceri sau activităţi independente în domenii non agricole. Astfel, 700 de persoane din mediul rural – 250 de manageri, 200 de şomeri, 150 de persoane aflate în căutarea unui loc muncă şi 100 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă – vor beneficia de un program de consiliere, orientare şi îndrumare. De asemenea, 120 de persoane vor fi sprijinite în infiinţarea şi dezvoltarea propriei afaceri.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.