Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Pe 22 iulie se va inagura Drumul Via Transilvanica din județul Suceava

Data publicării
Categoria

Luni, 22 iulie 2019, se va inaugura Drumul Via Transilvanica din judeţul Suceava, în localitatea Putna.

Mănăstirea Putna are o semnificaţie istorică și culturală deosebită pentru România și Via Transilvanica și de aceea se dorește marcarea împreună în mod festiv a finalizării lucrărilor traseului în acest judeţ.
Via Transilvanica, este proiectul asociaţiei Tășuleasa Social, inaugurat în anul 2018, urmărește marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de 1000 km care pornește de la Putna în Bucovina, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta-Turnu Severin. Scopul proiectului este să pună în valoare bogăţiile cultural-istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunităţile locale cât și cu ecou internaţional. Fiind un traseu public este destinat tuturor iubitorilor de drumeţie, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare.

Via Transilvanica străbate zece judeţe, zone de mare importanţă culturală, istorică și naturală, fiind în același timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în tara noastră.
La eveniment sunt așteptaţi să participe domnul ministru Ioan Deneș, domnul director Romsilva Gheorghe Mihăilescu, domnul Marcel Iureș, reprezentanţi ai instituţiilor locale, judeţene și naţionale, Romsilva, Ministerul Apelor și Pădurilor, partenerii și sponsorii strategici ai proiectului, organizaţii locale, voluntari, locuitori din zonă și mass media locală și naţională.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.