Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Prefectul cere demiterea directorului SGA Suceava

Data publicării
Categoria

În cursul zilei de ieri, 6 Septembrie 2011, a fost semnalată în digul acumulării Lipoveni, judeţul Suceava, apariţia unei infiltraţii.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a luat măsura golirii controlate a acumulării, pentru a permite intervenţia la dig. În cursul zilei de ieri procesul de golire s-a realizat la un debit de 5 mc/s, iar în dimineaţa zilei de astăzi, golirea de fund a fost deschisă 50% în aval, evacuând un debit de 10 mc/s.

Golirea a fost însă realizată fără verificarea stării albiei pârâului Dragomirna, ce traversează cartierul Iţcani din municipiul Suceava, aceasta fiind colmatată cu deşeuri lemnoase şi plastic. Acest lucru a determinat crearea unui efect de baraj, inundând aproximativ 30 gospodării şi 10 locuinţe, înregistrându-se şi pagube materiale.

Prefectul judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, s-a deplasat la faţa locului împreună cu şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina, să analizeze situaţia, dispunând intervenţia operativă pentru evacuarea apei din gospodării şi a stabilit, prin Ordin, o comisie pentru identificarea, inventarierea şi evaluarea pagubelor.

Având în vedere cele de mai sus, Prefectul Sorin Popescu a solicitat Ministrului Mediului şi Pădurilor, domnul László Borbély, demiterea directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Ioan UNGUREANU.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.