Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Preţul la gigacalorie rămâne nemodificat

Data publicării
Categoria

În cadrul ședinței de pe data de 8 Februarie 2011 cu reprezentanții asociațiilor de proprietari s-a discutat despre consumul la încălzire pentru lunile decembrie 2010 și ianuarie 2011. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că s-au făcut eforturi mari pentru menținerea costurilor la încălzire la aceeași sumă ca în anul 2010. Astfel, prețul pentru încălzire din luna ianuarie a anului trecut, comparativ cu luna ianuarie a anului 2011, a fost același.

În cadrul aceleiași ședințe s-a discutat despre repartizarea cheltuielilor între asociațiile de proprietari și firmele de repartitoare, primăria având doar un rol de arbitru în acest caz. Astfel, pentru repartizarea echitabilă a cheltuielilor, primăria intenționează să organizeze cursuri și discuții de instruire în acest sens cu angajații asociațiilor de proprietari și ai firmelor de repartitoare.

În acest context, Ion Lungu a declarat că Primăria Municipiului Suceava a achitat deja o sumă de peste 300 miliarde de lei vechi la societatea de termoficare pentru cărbunele care asigură căldura în locuințele sucevenilor. De asemenea, primarul a menționat faptul că, la ora actuală, se înregistrează mai restanțe la plata facturilor pentru consumul de apă. Deoarece prețul pentru apă nu este unul foarte mare, comparativ cu alte orașe ale României, se face un apel către toți locuitorii, rugându-i să-și achite aceste datorii pentru a fi evitate situațiile neplăcute de debranșare de la serviciile de apă și canalizare. În acest context, s-a amintit faptul că în momentul de față, în municipiul Suceava se derulează două proiecte europene, dintre care unul se axează asupra problemelor de mediu în vederea extinderii rețelei de apă și canalizare în cartierele noi și din zona Ițcani.

Deoarece în viitorul apropiat vor avea loc alegeri în cadrul asociațiilor de proprietari, primarul orașului îi îndeamnă pe suceveni să participe la ele, fie candidând, fie în postura de alegători. Îi îndeamnă să dea dovadă de spirit civic și să aleagă în aceste funcții oameni corecți, demni și cinstiți.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.