Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Primăria dorește ca pe viitor să schimbe parcul de maxi-taxi și să achiziționeze noi mijloace de transport

Data publicării
Categoria

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat ieri că în luna mai a anului 2011 expiră contractul de concesionare a transportului complementar public.

În același context, Lungu a declarat că și-ar fi dorit ca Primăria Municipiului Suceava să nu mai fie obligată să apeleze la transportul complementar, însă criza economică nu permite acest lucru. În prezent, TPL (Transportul Public Local) deține un număr de 33 de autobuze relativ noi și în stare bună. De asemenea, la dispoziția locuitorilor orașului sunt și maxi-taxi care aparțin primăriei. Ion Lungu regretă faptul că nu există posibilitatea să schimbe parcul de maxi-taxi și să achiziționeze noi mijloace de transport deoarece s-au înregistrat numeroase solicitări în acest sens mai ales pentru cartierele noi construite sau pentru Burdujeni sat.

La ora actuală există un contract cu 40 de microbuze, aparținând trasportatorilor privați. În cadrul ședinței de Consiliu local va fi propusă reducerea acestora la un număr de 20 de microbuze, iar contractul să fie semnat cu operatorii privați pentru o perioadă de trei ani. Cu timpul se intenționează renunțarea în totalitate la transportul complementar.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.