Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Primăria Municipiului Suceava este interesată de noua lege a fațadelor

Data publicării
Categoria

Primarul municipiului Suceava, Ioan Lungu, se arată interesat de aspectul fațadelor blocurilor din zona centrală a orașului. Conform domniei sale, imediat după ce „legea fațadelor” va fi publicată, va propune în consiliul local spre aprobare un proiect privind asocierea cu asociațiile de proprietari din acea zonă pentru implementarea planului urbanistic zonal, plan ce cuprinde modul și tipul de renovare al fațadelor clădirilor din zona respectivă.

Conform primarului Ioan Lungu anul trecut s-au reabilitat un număr de 1000 de apartamente, iar pe viitor „trebuie să fim realiști, această ordonanță care prevede acordarea de sprijin guvernamental, de garanții guvernamentale la asociațiile de proprietari deocamdată nu funcționează, pentru că oamenii sunt reticienți în a angaja credite, în a-și ipoteca casele, de aceea vom face un parteneriat cu primăria municipiului Suceava”.

Interesant este că primăria municipiului Suceava are deja un departament de urbanism, departament care nu s-a sesizat nici o clipă în ce privește coloristica fațadelor renovate după gustul și priceperea meșterilor, dar nici în ce privește peticirea pe etaje, cu diverse culori, a fațadelor sub pretextul termoizolării locuițelor. Ba mai mult, șefii departamentului de urbanism au îngăduit efectuare acestor lucrări deși, conform legii, orice lucrare de modernizare/renovare a unei fațade necesită proiect arhitectural, precum și toate avizele efectuării acestuia, deci implicit respectarea PUZ-ului din zonele respective.

Și dacă tot veni vorba de acest departament de urbanism din cadrul primăriei, ne întrebăm de ce orașul Suceava nu beneficiază de serviciile unui arhitect șef al orașului, arhitect experimentat și cu studii de specialitate, care probabil ar reuși să dea o nouă față acestui oraș și care s-ar sesiza din oficiu atunci când ar vedea aceste paletă anostă de culori de pe fațadele clădirilor proaspăt renovate. Sau ne bazăm pe arhitectul șef al județului Suceava, Tudor Andriu, de profesie inginer constructor și nu arhitect așa cum ar fi normal?

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.