Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Primăria se dotează cu autovehicule electrice

Data publicării
Categoria

Începând din 2014, parcul auto al Primăriei Suceava va avea în plus 18 autovehicule electrice, ce vor fi alimentate de la prizele speciale ce vor fi montate în fiecare cartier din municipiu. Aceste prize vor fi puse la dispoziția tuturor celor care au autovehicule electrice.
Ion Lungu a declarat că: „Vom achiziționa 18 vehicule electrice pentru parcul auto al Primăriei Suceava și vom monta 50 de puncte de încărcare – 25 standard și 25 rapide. Aceste puncte de încărcare sunt localizate în principalele puncte din oraș. Sper ca cel târziu până la 1 decembrie să avem proiectul finalizat, să-l înaintăm spre aprobare, iar din primăvară să-l putem implementa. Cele 50 de puncte de încărcare vor fi gestionate printr-un dispecerat care va fi înființat special la primărie, iar accesul la acestea se va face în baza unui card care va fi eliberat de noi. Încărcarea se face contra cost. Prizele sunt destinate uzului mașinilor care vor intra curând în parcul auto al municipalității sucevene, dar şi pentru cel al sucevenilor care posedă un astfel de autovehicul ori al instituțiilor care se vor dota cu astfel de mașini”

Edilul a mai menționat că finanțarea necesară pentru achiziția vehiculelor electrice și a prizelor de încărcare va fi asigurată din fonduri elvețiene, iar o parte din cele 18 autovehicule electrice fiind furgonete de transport, altele sunt utilaje destinate activităților Direcției Domeniului Public.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.