Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Primarul îi convoacă la discuții pe cei ce construiesc noua centrală termică

Data publicării
Categoria

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, vrea să ştie exact când se va putea produce energie termică în noua centrală a oraşului care se construieşte în Lunca Sucevei, lângă Termica.


În acest sens Lungu intenţionează ca în cursul acestei luni să-i convoace la discuţii pe acţionarii de la Bioenergy, firma care realizează investiţia. Primarul a declarat miercuri că se lucrează într-un ritm intens şi că potrivit contractului centrala pe biomasă ar trebui să fie gata pe 9 noiembrie. El a subliniat însă că probele tehnologice ar putea întârzia punerea în funcţiune a investiţiei şi de aceea e nevoie de toate datele pentru a pune la punct strategia de termoficare pentru iarna viitoare astfel încât să nu intervină probleme în furnizarea căldurii către populaţie. Cu atât mai mult, a spus Lungu, cu cât Termica a cerut creşterea cu 62% a preţului gigacaloriei.

    Trebuie să luăm în calcul toate variantele pentru a ne face strategie pentru sezonul rece vitor. Asta în condiţiile în care cei de la Termica ne-au trimis în baza creşterii preţului la gaz metan o solicitare de majorare de preţ lcoal al gigacaloriei de la 274,73 lei la 445,16 lei cu avizul ANRE. Este o creştere semnificativă a preţului cu 62%. Aci trebuie să împărţim efortul primăria cu Termica şi cu populaţia. Este clar că azi că acest tarif nu este aplicabil. El trebuie discutat în Consiliul Local dar trebuie să facem tot posibilul să asigurăm căldura pînă va fi dată în folosinţă noua centrală

a declarat Lungu. Primarul se încălzeşte deocamdată cu gândul că preţul gigacaloriei care av fi produsă de noua centrală pe bioamsă va fi la jumătatea celui cerut acum de Termica.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.