Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Reabilitarea Curții Domnești, în vizorul unei firme spaniole

Data publicării
Categoria

Reprezentanții unei firme spaniole, specialiști în gestionarea proiectelor de patrimoniu istoric, s-au arătat interesați de o colaborare cu Primăria Municipiului Suceava în vederea reabilitării Curții Domnești.

Firma spaniolă a fost de acord să realizeze gratuit întreaga documentație în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea Curții Domnești. Aceasta va fi analizată în cadrul Consiliului Local și se intenționează căutarea surselor de finanțare din fonduri europene, iar acest proiect se vrea a fi derulat în colaborare cu Complexul Muzeal Bucovina.

După ce firma spaniolă va trimite o scrisoare de intenție, se va începe realizarea studiilor de fezabilitate care vor fi analizate de o comisie formată din specialiști de la Complexul Muzeal Bucovina deoarece se vor realiza lucrări arheologice care necesită părerea acestora.

Curtea Domnească este un obiectiv istoric important pentru oraș, un monument istoric deosebit și trebuie să găsim neapărat o soluție pentru reabilitatea acestui obiectiv, a declarat primarul Ion Lungu.

Până în prezent, primăria a început anul trecut anumite lucrări de modernizare și au construit un gard.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.