Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Ritm slab de încasare a contravalorii căldurii

Data publicării
Categoria

Ritmul slab de încasare a contravalorii căldurii de care au beneficiat sucevenii racordaţi la sistemul centralizat ar putea duce la sistarea producerii acesteia.
Un semnal de alarmă în acest sens a fost tras ieri de primarul Sucevei, Ion Lungu.

„Vin cu o rugăminte la populaţie, să-şi plătească facturile la utilităţi, îndeosebi la încălzire, care reprezintă principalul consum, acum, pe timp de iarnă. Deşi facturile au fost mai mici, pentru că a fost mai cald decât iernile trecute, ritmul este unul nesatisfăcător. Dacă populaţia nu plăteşte, riscăm să fie blocată producerea energiei termice”, a declarat ieri Ion Lungu.
Edilul sucevean a spus că şi municipalitatea va face eforturi să plătească la Termica o parte din restanţele pe care le are la achitarea subvenţiei pentru căldura furnizată populaţiei, pentru ca aceasta, la rândul ei, să poată plăti producătorul de energie termică – Bioenergy – firma care gestionează noua centrală termică, privată.
„Deja se înregistrează facturi de plată la Bioenergy, undeva la două milioane de lei, pentru noiembrie”, a adăugat Lungu.
Pentru luna decembrie, valoarea de facturare a unei gigacalorii, de către Termica, este de 267,62 lei, cu TVA inclus şi reprezintă totalul costurilor de producţie, transport şi distribuţie. Din această sumă, populaţia plăteşte tot 185 de lei pe gigacalorie, iar diferenţa este subvenţionată de primărie.
Preţul unei gigacalorii ar fi fost mult mai mare, de 340,9 lei, dacă în decembrie nu ar fi fost respinsă în Consiliul Local majorarea de preţ pentru transport-distribuţie energie termică, solicitată de Termica pentru a acoperi costurile totale de prestare a acestui serviciu.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.