Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

S-a încheiat concursul de admitere la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Petru Rareș (Fălticeni)

Data publicării
Categoria

Cei 322 de candidaţi care au promovat probele eliminatorii au avut de parcurs sâmbătă, 12 septembrie 2015, testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care a constat în 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

În urma acestei probe, în seria de elevi 2015-2017 au fost admişi 105 bărbaţi şi 20 de femei, din care un bărbat şi o femeie pe locurile altor minorităţi. Cele trei locuri alocate etniei rome pentru care nu au existat candidaţi s-au ocupat în ordinea descrescătoare a punctajului de admitere, de către candidaţii care au susţinut concursul în cadrul instituţiei noastre. Locul rămas neocupat în prima fază dintre cele două alocate altor minorităţi, s-a ocupat prin redistribuire de către o candidată care a susţinut concursul de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj Napoca, înregistrând 65 de puncte.

Primul candidat admis este din judeţul Suceava şi a obţinut 87 de puncte. Ultimii trei candidaţi admişi au fost departajaţi după media obţinută la examenul de bacalaureat, obţinând toţi 64 de puncte, iar ultimul candidat nepromovat a obţinut 35 de puncte.

Doi candidaţi au depus contestaţii duminică, 13 Septembrie 2015, în intervalul orar 8:00 – 12:00 stabilit prin graficul de desfăşurare a concursului de admitere. Reverificarea lucrărilor nu a adus modificări punctajelor obţinute.

Elevii jandarmi vor începe cursurile luni, 1 Octombrie 2015.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.