Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Sacrificii

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Pe când povesteam unor tineri, care mai au răbdare pentru aşa ceva, despre Bumbeşti-Livezeni şi despre ideea de sacrificiu, pentru a ne fi nouă şi urmaşilor mai bine, am îmbătrânit si m-am trezit speriat în 2010, aprilie.

Deschid repede televizorul ca să alung neliniştea şi… în color şi pe câteva canale aud iarăşi: sacrificiul. Mai am putin şi voi trece peste ultimii ani dar, îl văd pe fiul meu la 19 ani căruia, i se pune in braţe şi în viaţă, ideea că şi el va trebui să se sacrifice.

Culmea este că politicienii s-au săturat să mai strângă cureaua şi se stropșesc la popor că mai vrea medicamente, mâncare şi că ar trebui să se mai şi zbată, că aşa-i capitalismul. Oricum, unii nu mai au puterea de a se zbate decât, aceea a peştelui pe uscat… după care lacrimi de crocodil şi pseudo-analize.

Ne trezim, iarăşi, în postura unui popor care nu înţelege şi e mereu plângăcios, e flămând dar nu înţelege că-i sătul, o duce bine dar e chior că nu vede.

M-am gandit de multe ori la un vecin de-al meu care vânduse vaca. Soția era în spital şi el avea o sticlă de şampanie cu care se plimba prin centrul satului, în timp ce copii rămăseră fără lapte, iar el cânta să-mi iau cai şi hamuri bune, să mă duc cu mândra-n lume.

Asta era şi îndemnul unui moderator de București care sfătuia pe cei ce au părinţi bolnavi să se duca în lume dupa bani.

Merci, la fel!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.