Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Safety Roads

Data publicării
Categoria

În perioada 1 Ianuarie 2005 – 10 Septembrie 2013, la nivelul judeţului Suceava au avut loc 495 de accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală.

În urma acestor accidente au murit 51 de persoane. De asemenea, 152 de persone au fost rănite grav şi alte 430 de persoane au suferit leziuni uşoare.

Numai în primele șase luni ale anului 2013 au avut loc 28 de accidente, dintre care zece grave soldate cu trei persoane decedate, nouă persoane rănite grav şi 23 de persoane rănite uşor.

Având în vedere aceste realităţi şi în urma unei analize a cauzelor producerii unor astfel de evenimente, IPJ Suceava şi Romania Children Humanitarian Foundation au iniţiat un proiect de prevenire a evenimentelor rutiere cu imlicarea conducătorilor de atelaje hipo, acesta fiind supus finanţării organizaţiei internaţionale Spana.

Urmare a demersurilor iniţiate,până în prezent au fost realizate 4.500 de plăcuţe reflectorizante, fiind desfăşurate şi trei acţiuni de montare a acestora pe atelajele hipo. Valoarea elementelor reflectorizante realizate până în prezent este de 4.500 de euro ,proiectul urmând a fi extins până la o valoare de maximum 100.000 de euro, prin realizarea de plăcuţe reflectorizante pentru atelajele hipo de pe raza judeţului Suceava, dar şi din alte judeţe.

De asemenea, activităţile preventive sunt completate şi prin acţiuni ale poliţiştilor rutieri.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.