Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Situaţia pieţei muncii la sfârşitul lunii februarie 2012

Data publicării
Categoria

Conform AJOFM Suceava, rata şomajului judeţean la sfârşitul lunii februarie a înregistrat valoarea de 4,91%, în uşoară creştere cu 0,02% faţă de cifra înregistrată luna trecută, menţinând judeţul nostru sub rata medie a şomajului pe ţară (5,27%).

În baza de date figurează 12.644 persoane, intrările şi ieşirile lunare din evidenţe mărind ponderea şomerilor bărbaţi la 57%, respectiv cu 1.846 persoane mai mult decât şomerii femei. Segmentul de şomeri cu nivel de studii primar şi gimnazial rămâne predominant în structura stocului de şomeri (71%), având şi cea mai îndelungată durată de şedere în şomaj.

Oferte pentru solicitanţii de locuri de muncă pe piaţa locală a muncii şi în spaţiul european. Semnalăm pentru această perioadă oferte pe plan local în domeniul comerţului ca lucrător comercial, director magazin, manipulant, şofer autocamion, paznic; în domeniul industrial ca inginer mecanic, inginer proiectant în construcţii, croitor, fierar betonist, confecţioner articole din carton; în domeniul serviciilor ca mecanic auto, electrician auto, tinichigiu carosier, vopsitor auto, ospătar, muncitor necalificat la colectarea deşeurilor; în administraţia publică muncitor amenajare zonă verde.

Ofertele în spaţiul economic european vizează calificări specifice şi cunoştinţe de limba germana pentru a putea obţine un contract de muncă în Germania în următoarele meserii: vânzător produse agricole, bucătar, cameristă, ajutor bucătar, ajutor în gastronomia de sistem; calificare şi limba franceză pentru asistent medical în Belgia; calificare şi limba engleză pentru medic specialist psihiatru, lucrător calificat în ferme în Danemarca; calificare şi limbile italiană sau engleză pentru instructor de scufundări în Italia.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.