Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Sprijin financiar pentru familiile ale căror locuinţe au fost reconstruite în anul 2010

Data publicării
Categoria

Guvernul României a aprobat Memorandumul Propunere privind alocarea unei sume din contul în lei deschis pe seama Secretariatului General al Guvernului pentru donaţiile băneşti destinate populaţiei afectate de inundaţiile din anul 2010 în judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Iaşi, Neamţ, Suceava, Tulcea şi Vîlce prin care se acordă un ajutor în sumă de 3.000 lei, pentru fiecare familie a cărei locuinţă, grav afectată de inundaţiile din anul 2010, a fost reconstruită.

Judeţului Suceava i s-a alocat suma de 351.000 lei, ce urmează să fie distribuită de către Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava, prin intermediul primăriilor, unui număr de 117 familii, din 24 de localităţi.

Prefectul judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, remarcă faptul că această sumă completează sprijinul acordat prin Programul Case de locuit în zonele afectate de calamităţile naturale din anul 2010, aprobat prin Hotărârea Guvernului României nr.708/2011, prin care s-au alocat principalele materiale de construcţii necesare pentru reconstrucţia caselor distruse de calamităţile naturale.

Sumele acordate ca ajutor pot fi utilizate la finalizarea lucrărilor de reconstrucţie a caselor, pentru cumpărarea de materiale de construcţie, achiziţionarea de bunuri de uz casnic, racordarea la reţelele de utilităţi publice, asigurarea obligatorie a locuinţei conform prevederilor Legii nr. 260/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Prefectul judeţul Suceava apreciază că, prin efortul comun privind colectarea sumelor din donaţii, cât şi prin alocarea acestora familiilor afectate de inundaţiile din anul 2010 din judeţul Suceava, se vor putea asigura toate condiţiile şi utilităţile necesare, pentru gospodăriile reconstruite.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.