Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Suceava sub…

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Când unii dintre noi erau elevi în timpul lui Ody (Ceaușescu – pentru șoimii de azi), urlam cât ne ținea gura A venit vacanța cu trenul din Franța sau Cărțile pe foc, hai copii la joc și fugeam cât ne țineau opincile departe de școală.

Toată campania electorală din Suceava s-a desfășurat exact ca și numele noului minister înființat – Ministerul Marilor Proiecte. Dom’le, te apucă groaza de pe acum când auzi că vor fi o grămada de oameni plătiti din banii Micilor Amărâți Păcăliți.

Dacă nu priviți străzile Sucevei decât doar prin Crăciun în Bucovina, vă asigur că veți publica cea mai completă colecție de iarna-iarna de înjurături neaose, în care cuvintele cheie sunt parlamentarii, primăria si mai tot ce e cu p… dar pentru că, înca e ziua, nu pot să-l scriu.

Cum drumul mătăsii nu prea a trecut pe la noi în vechime, ne-am pricopsit cu drumul minciunii electorale. Toți aveau proiecte și pârghii, le trebuia doar un punct în Univers ca să miște Pământul, care, neserios, s-a lasat nins și nu și-a folosit căldura internă ca să topească zăpada.

Primarul apare și face bilanțuri afrodisiace pentru el, iar alesii sunt plecați la București să-și ia în primire scaunele, deși unii au primit un loc… în picioare. Bun și ăla că doar ne aducem scaune de acasă, dacă e nevoie, sau din spitale și scoli unde trebuie să moară șapte ca sa apuce un altul. Noi am depășit numărul de parlamentari ai SUA, dar prea erau ăștia înaintea noastra la orișice.

Pe străzile bietului oraș, sedus și abandonat, au mai rămas elevi și profesori zgribuliți care se iau la harță cu pensionarii pentru o cărare îngustă, fără zăpadă, pe trotuarele și aleele muncipiului.

Urmează o perioada de urări și pupături care vor incepe cu lumina sfântă și hai, hai și mai mânați măi.

Traiască demagogia în frunte cu cei… care au ajuns în frunte!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.