Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Tarife mai mici pentru cei care vor să-și facă pașaportul sau să-l reînnoiască

Data publicării
Categoria

Scăderea TVA-ului a condus și la scăderea costurilor pentru pașapoarte.

Pentru cei care vor să-și facă pașaportul sau să-l reînnoiască, mai jos, regăsiți noile tarife:

  • paşapoarte simple electronice = 261,00 lei* (costul paşaportului) + 22,00 lei* (taxă eliberare paşaport);
  • paşapoarte simple electronice (minori sub 12 ani), cu valabilitate trei ani = 236,00 lei* (costul paşaportului) + 22,00 lei* (taxă eliberare paşaport);
  • paşapoarte simple temporare = 97,00 lei* (costul paşaportului) + 22,00 lei* (taxă eliberare paşaport) + 100* lei (tarif suplimentar).

Paşaportul simplu electronic se eliberează conform legii în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare (în prezent termenul este redus la 14 zile calendaristice). Valabilitatea paşaportului electronic este de cinci ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 12 ani, valabilitatea acestuia este de trei ani.

Paşaportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni şi se eliberează conform legii în termen de cel mult 3 zile lucrătoare (în prezent termenul este redus la 2 ore), în următoarele situaţii:

  • pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic;
  • în cazul în care titularul declară în scris că urmează să călătorească în state în care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic şi are aplicată în paşaportul simplu sau în paşaportul simplu electronic o ştampilă ori o viză eliberată de statul cu care ţara în care călătoreşte se află în conflict;
  • când titularul deţine paşaport simplu sau paşaport simplu electronic care conţine vize valabile, dar filele au fost epuizate;
  • când titularul a depus paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic pentru obţinerea unor vize şi trebuie să călătorească urgent în străinătate;
  • când minorul urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii, concursuri oficiale, pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa îi este pusă în pericol şi nu există timpul necesar pentru obţinerea acordului celuilalt părinte.

Pentru eliberarea pașaportului simplu temporar în oricare din situaţiile mentionate mai sus se percepe tariful suplimentar de 100 lei prevăzut de Legea nr.248/2005.

CERERILE DE ELIBERARE A PAŞAPOARTELOR SIMPLE ELECTRONICE ŞI A PAŞAPOARTELOR SIMPLE TEMPORARE SE DEPUN ŞI SE TIPĂRESC AUTOMAT ÎN MOMENTUL DEPUNERII DOCUMENTELOR LA GHIŞEU.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.