Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Universitar sucevean premiat de Academia Română

Data publicării
Categoria

Academia Română a acordat vineri, 19 Decembrie 2014, în cadrul unei ceremonii desfășurate în Aula Academiei Române, premiile prestigiosului for pentru anul 2014.

Printre laureaţii acestei ediţii se numără și prof. univ. dr. Mihai Dimian, de la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, distins de Academia Română cu Premiul Constantin Miculescu pentru grupul de lucrări „Fenomene de rezonanță induse de zgomot în sisteme neliniare cu histerezis”.

Grupul de lucrări coordonat de prof. univ. dr. Mihai Dimian analizează aspecte constructive ale zgomotelor în sisteme cu memorie și prezintă, atât prin tematica abordată, cât și prin rezultatele obținute, un grad înalt de actualitate și originalitate, contribuind la studiul acestor fenomene în sisteme complexe. Recunoașterea importanței, originalității și calității acestor rezultate a fost evidențiată și prin invitația prestigioasei edituri Springer de a publica o monografie pe această temă, carte care a apărut în primăvara acestui an (M. Dimian, P. Andrei, “Noise-driven phenomena in hysteretic systems,” Springer Publisher, New York, U.S.A., 234 pages, 2014).

Acest important premiu îl onorează atât pe prof. Mihai Dimian, cât și, în egală măsură, întreaga comunitate academică a Universității Ștefan cel Mare Suceava.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.