Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

Universitarul sucevean Ovidiu-Aurel Ghiuță, expert în antreprenoriat pentru Organizația Internațională a Francofoniei

Data publicării
Categoria

Pentru al doilea an consecutiv, conf.univ.dr.ec. Ovidiu-Aurel Ghiuță, cadru didactic al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a fost coordonatorul Comitetului de selecție pentru „Prix jeune entrepreneur(e) francophone 2018” (Premiul pentru tânărul/a antreprenor/antereprenoare francofon/ă 2018). Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), în parteneriat cu Guvernul din Nouveau Brunswick (regiune din Canada), Conferinţa miniştrilor tineretului şi sportului din ţările francofone și cu participarea Ernst & Young, a organizat a doua ediție a acestei competiții.

Premiile, organizate pe două categorii, femei și bărbați, vor fi acordate la Erevan, pe 10 octombrie, cu ocazia celui de-al XVII-lea Sommet al Francofoniei. Marele premiu la fiecare dintre cele două secțiuni, pe lângă valoarea de capital de imagine pentru fiecare câștigător, conține și suma de 10.000 de euro.

În perioada 1 august – 14 septembrie 2018, conf.univ.dr.ec. Ovidiu-Aurel Ghiuță a fost coordonator al Comitetului de selecție pentru acest premiu, participând, în luna septembrie, la Paris, la sediul OIF, la reuniunea Juriului de concurs pentru desemnarea câștigătorilor.

Ovidiu Ghiuță ne-a declarat: „Consider că cea de-a doua ediție Tânărul antreprenor francofon a fost un real succes, marcat prin triplarea numărului de candidaturi față de prima ediție, dar și prin realizările existente în dosarele de concurs. Au fost evaluate aproximativ 350 de candidaturi ale tinerilor care fac parte din țări membre ale OIF. A fost onorant pentru mine să coordonez Comitetului de selecție, din care au făcut parte experți din Canada, Franța și Senegal. În evaluare, pe lângă indicatori economici, am luat în considerare viziunea antreprenorului sau stretegia de gestiune aplicată.”

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.