Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – Admitere 2021

Data publicării
Categoria

La concursul de admitere din acest an, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) va oferi candidaților din regiunea de nord-est care doresc să își înceapă sau să își continue studiile universitare un număr mai mare de locuri bugetate, repartizate pe cele peste 120 de programe de studiu la nivel de licenţă, masterat, doctorat, post-doctorat și formare continuă.

Acest curriculum cuprinzător atestă politica USV din ultimii ani de a diversifica constant oferta educațională, introducând programe de studiu noi, unele în premieră națională, care să răspundă deopotrivă cerințelor actuale și orientărilor viitoare ale pieței muncii.

Îi informăm pe viitorii candidați că, la fel ca anul trecut, indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, toți bobocii vor primi un sprijin material sub forma unui laptop, însoţit de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. De asemenea, primii 3 studenți înmatriculați cu taxă, la anumite programe de studiu, vor primi pentru primul an de studiu burse de studii speciale, iar peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse intre 600 și 1100 lei pe lună, timp de 12 luni.

Alte avantaje de a studia la USV includ posibilitatea cazării în cele 6 cămine studențești (cu 1050 de locuri), accesul la o infrastructură de studiu care cuprinde 140 laboratoare echipate la standarde europene (cu o capacitate totală de 2100 locuri), oportunitatea de a folosi atât în plan didactic, cât și al dezvoltării personale complexul de nataţie şi kinetoterapie, terenul de sport acoperit, sala de sport, Observatorul astronomic, biblioteca universitară, Auditorium-ul Joseph Schmidt etc. Această infrastructură diversă și modernă permite studenților să efectueze, în condiții de siguranță, activități recreative, culturale și sportive. La toate cele deja enumerate, adăugăm și un cost relativ scăzut al vieții studențești. Menționăm și posibilitatea de a desfăşura practica de specialitate și alte activități academice la Cabana Şipoţel, la baza didacticǎ Gălăneşti şi la Centrul Teritorial de Învăţământ din Vatra Dornei (care oferă spaţii de cazare și instruire confortabile, utilate cu mijloacele tehnice necesare derulării cu succes a proiectelor cu caracter aplicativ şi recreativ). Prin intermediul celor peste 150 de parteneriate internaționale ale USV, începând cu anul al II-lea de studiu, studenții pot efectua stagii de studiu și cercetare în instituții de învățământ superior din peste 50 de țări.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.