Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Universitatea Ştefan cel Mare Suceava demarează sesiunea de toamnă a concursului de admitere

Data publicării
Categoria

Luni, 5 Septembrie 2016, Universitatea Ştefan cel Mare Suceava demarează sesiunea de toamnă a concursului de admitere, care se va desfăşura până pe data de 12 Septembrie 2016 (fără duminică, 11 Septembrie 2016).

În această etapă, oferta programelor de licenţă ale celor nouă facultăţi cuprinde 244 de locuri bugetate şi 958 de locuri cu taxă, 8 locuri pentru candidaţii de etnie romă şi 15 locuri pentru candidaţii originari din Republica Moldova care au susţinut examenul de bacalaureat în România.

Forma de învăţământ la distanţă (ID), beneficiază de un număr de 372 de locuri, repartizate pe nouă programe de studii.

Pentru studiile universitare de masterat, cei interesaţi au posibilitatea de a ocupa 67 de locuri fără taxă şi 690 de locuri cu taxă. Candidaţii de etnie romă pot candida pe două locuri finanţate, iar etnicii români din Republica Moldova mai au disponibile 16 locuri.

Tot în luna septembrie va fi demarat procesul de admitere la studiile de doctorat, pentru care universitatea scoate la concurs 33 de locuri fără taxă (16 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 17 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă). Acestora li se mai adaugă 67 de locuri cu taxă (pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă) şi patru locuri pentru tineri de origine română din R. Moldova, ţări învecinate şi Diaspora (un loc cu bursă şi trei locuri fără bursă).

Oferta educaţională a universităţii mai include şi 371 locuri, cu taxă, pentru cele 11 programe de conversie profesională şi peste 1.300 de locuri alocate programelor de formare continuă.

Pentru a confirma locul locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 16 Septembrie 2016.

Informaţii detaliate despre Admiterea 2016, actualizate constant, pot fi obţinute consultând site-ul oficial.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.