Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

USV a semnat un acord de cooperare cu Universitatea de Știință și Tehnologie din Hebei, China

Data publicării
Categoria

Reprezentanții Universității Ștefan cel Mare Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, Rector, și prof. univ. dr. Ștefan Purici, Prorector cu relațiile internaționale, s-au întâlnit în data de 30 Mai 2015 cu delegația Provinciei Hebei din China.

Delegația chineză a fost condusă de domnul Hou Jianguo, Director al Diviziei Internaționale a Departamentului de Educație din Provincia Hebei. Acesta a fost însoțit de domnul Zhang Ruiguo, Director al Centrului Internațional de Mobilități al Provinciei Hebei, domnul Xu Yongzan, Director Departament Relații Internaționale al Universității de Știință și Tehnologie din Hebei, domnul Shang Liwei, Director al Centrului Internațional de Mobilități al Universității de Economie și Afaceri din Hebei și de doamna Zhao Huijuan, Director Cooperare Internațională și Comunicare al Universității de Finanțe din Hebei.

Discuțiile purtate s-au axat pe direcțiile de interes comun ale celor două părți și teme de cooperare în domeniile educației și cercetării. Domnul Hou Jianguo a făcut o prezentare a provinciei Hebei, situată în estul Chinei, având o populație de 67 de milioane de locuitori alcătuită din 54 de naționalități. În urma reorganizării administrative în viitorul apropiat, din provincia Hebei va face parte și capitala Chinei, Beijing. Reprezentanții chinezi au subliniat interesul lor pentru dezvoltarea relațiilor cu statele din Europa Centrală și de Sud-Est. La rândul lor, reprezentanții USV au prezentat oportunitățile de colaborare cu China, în general, și cu Universitatea de Știință și Tehnologie din Hebei (HEBUST), în special, care vor putea fi materializate în mobilități ale cercetătorilor (profesori și studenți ai ambelor părți), activități de cercetare comune etc. O altă modalitate de cooperare pe care cele două universități sunt dispuse să o sprijine sunt Școlile de Vară, care să ofere tinerilor și studenților posibilitatea cunoașterii reciproce a culturii și civilizației țării partenere.

În cadrul acestei întâlniri părțile au semnat un protocol de colaborare între USV și Universitatea de Știință și Tehnologie din Hebei care prevede înființarea la Suceava, în cadrul USV, a unui Institut Confucius. Odată cu realizarea acestui deziderat, la Suceava va funcționa cel de-al patrulea Institut Confucius (alături de cele trei institute înființate deja în România în centrele universitare din Cluj-Napoca, București și Sibiu) și singurul existent în Moldova istorică.

Părțile au convenit că, în anul universitar următor, reprezentanții celor două universități (USV și HEBUST) vor efectua vizite de documentare la instituția parteneră în vederea identificării și demarării unor proiecte de interes comun pentru cele două comunități academice.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.