Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

USV va organiza un concurs studențesc în domeniul securității informatice

Data publicării
Categoria

În perioada octombrie-noiembrie 2016, Universitatea Stefan cel Mare Suceava va organiza împreună cu partenerii săi, Safetech Inovation şi ASSIST Software, prima ediție a concursului studențesc în domeniul securității informatice intitulat CTF-USV.

Concursul, organizat într-un format tip CTF (Capture The Flag), are în vedere dezvoltarea de soluții de penetrare a unor bariere de securitate într-un mediu de comunicație delimitat, cu scopul descoperirii unor breșe electronice, dar și în identificarea soluțiilor și metodelor optime de protejare a informației împotriva accesului neautorizat. Competiția urmărește testarea creativității și a capacitații echipelor de studenți de a utiliza cunoștințe tehnice specifice pentru a gestiona probleme concrete de securitate informațională.

Obiectivul principal constă în stimularea interesului studenților pentru problematica securității cibernetice și evaluarea capacitații acestora, ca viitori specialiști, de a face faţă provocărilor de securitate informațională actuale.

Competiția, organizată în două etape, se desfășoară între echipe alcătuite din cel mult patru studenți din ciclul de studii licență sau masterat. Concurenții se înregistrează electronic pentru participarea la prima etapă, de calificare, on-line. Un număr maximum zece echipe finaliste participă ulterior la etapa finală, on-site, găzduită în laboratoarele Universității Suceava, etapă în care se va lucra într-un mediu cu acces controlat utilizând echipamente specifice și o infrastructură dedicată. Respectarea unor reguli competiționale stricte este obligatorie, echipele urmând a fi descalificate dacă inițiază penetrarea altor sisteme, atacuri informatice nejustificate sau desfășoară alte acțiuni în afara cadrului competițional.

Rezultatele vor fi evaluate de un juriu, care va furniza o clasificare bazată pe rezultatele obținute. Cele mai bune echipe vor fi premiate. Soluţiile dezvoltate de participanți vor fi prezentate public la finalul concursului.

Termene

  • înregistrare / 16-21 Octombrie 2016
  • etapa de calificare on-line / 26-27 Octombrie 2016
  • etapa on-site / 23-24 Noiembrie 2016

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.