Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Vernisaj expoziţie cu fotografii de la intervenţiile echipajelor SMURD

Data publicării
Categoria

Ieri, 30 Martie 2011, a fost vernisată expoziţia cu fotografii de la intervenţiile echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al Judeţului Suceava, la Clubul Artelor Vizuale din incinta Shopping City Suceava.

Alături de inspectorul şef al ISU, colonelul Ion Burlui, şi de gazda expoziţiei, domnul Mircea Petrariu, managerul Shopping City Suceava, au mai fost prezenţi dr. Liviu Cîrlan, medic şef UPU-SMURD Suceava, dr. Gheorghe Şerban, directorul Şcolii Postliceale Sanitare Suceava, paramedici SMURD, alţi lucrători ai ISU Suceava, voluntari ai campaniei naţionale Redirecţionează 2% către SMURD, reprezentanţi ai mass-media precum şi persoane interesate să viziteze galeria de fotografii.

Fotografii realizate de ArTiStul.

Prin alocuţiunile rostite s-a amintit scopul acestei campanii la nivel naţional, de informare a cetăţenilor despre posibilitatea direcţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare, privind achiziţionarea unui avion sanitar, operat de SMURD. Acesta vine în sprijinul nevoilor cetăţenilor, ţinând cont de distanţele mari cărora elicopterele SMURD nu le pot face faţă, precum şi de faptul că aparatele menţionate nu pot efectua zboruri pe timp de noapte sau în condiţii meteo nefavorabile.

Necesitatea achiziţionării avionului medical de urgenţă este ilustrată de numărul mare de misiuni executate cu un astfel de aparat închiriat, însă la costuri ridicate (58 de misiuni, dintre care 13 având ca pacienţi copii cu vârsta sub șase ani).

Galeria de fotografii va fi deschisă în următoarele trei săptămâni, având un orar de vizitare între intervalul 8:00 – 21:00, concomitent cu punctele de lucru ale voluntarilor SMURD, organizate la fiecare sfârşit de săptămână, până la data de 8 Mai 2011.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.