Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Mondială a Mediului

Data publicării
Categoria

În fiecare an la data de 5 iunie se celebrează Ziua Mondială a Mediului, zi instituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi care reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite.

Tema pentru Ziua Mondială a Mediului din acest an este Gândeşte. Mănâncă. Salvează. Prin alegerea acestei teme se doreşte desfăşurarea unei campanii de încurajare a acţiunilor / măsurilor care conduc la reducerea risipei de alimente şi de resurse naturale în general.

Un studiu comandat de Organizaţia Naţiunilor Unite arată că, anual, aproximativ 1,3 miliarde de tone de alimente se risipesc. Mai exact 33% din totalul producţiei mondiale de mâncare se aruncă în timp ce aproape un miliard de locuitori nu au ce mânca. Această cantitate de alimente risipită este echivalentă cu cea produsă în întreaga Africă sub-sahariană. În ţările subdezvoltate risipa este cauza unei infrastructuri slabe, iar în ţările dezvoltate atât comercianţii, cât şi cumpărătorii, se grăbesc să ducă la gunoi mâncarea, deşi termenul de valabilitate nu a expirat.

Campania din acest an propune unirea eforturilor tuturor celor care pot lua măsuri (de la fiecare cetăţean în parte până la forurile care deţin puterea de decizie) pentru reducerea risipei de alimente şi de minimizare a impactului asupra mediului al producţiei de alimente şi a proceselor de producţie alimentară forţată. Aceste măsuri vor conduce şi la economisirea banilor, eficientizarea producţiei şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

In vederea marcării Zilei Mondiale a Mediului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava va organiza, în data de 5 Iunie 2013, începând cu ora 11:00, un simpozion cu tema Utilizarea resurselor naturale şi a alimentelor în contextul dezvoltării durabile. Simpozionul va avea loc în sala de şedinţe a APM Suceava. La această acţiune sunt invitaţi elevi de la eco-şcoli, ONG-uri de mediu din judeţ, reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, reprezentanţi ai mass-mediei locale etc. În cadrul simpozionului vor fi prezentate lucrări atât de către reprezentanţi ai APM Suceava cât şi de unii invitaţi. La sfârşitul manifestării vor fi acordate diplome, din partea APM Suceava, pentru ONG-uri, şcoli, instituţii… care s-au remarcat în domeniul protecţiei mediului.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.