Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Națională pentru Adopție marcată și la Suceava

Data publicării
Categoria

În data de 4 iunie 2019, la DGASPC Suceava, 27 de părinți și 30 de copii adoptați cu participat la ”ZIUA ADOPȚIEI” organizată la sediul DGADPC Suceava– eveniment dedicat
familiilor adoptive, care a avut ca scop celebrarea creșterii copiilor în inima și casa unei familii prin adopție, împărtășirea bucuriei experienței adopției și promovarea unei imagini pozitive a adopției naționale.

Inițiativa de a marca la Suceava, Ziua Națională pentru Adopție, s-a născut în anul 2014 și este menită să celebreze familiile care au dorit să ofere o șansă unor copii care nu au avut parte de iubire parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică și spirituală.

În cadrul evenimentului, copiii, împreună cu părinții, s-au întrecut în a-și colora visele în cadrul unui concurs de desene cu tema ”Colorează-ți visele”. Fiecare copil o temă de vacanță și a primit un desen conform alegerii făcute, pe care l-a colorat cât mai frumos, așa cum și-a dorit.

Părinții adoptivi împreună cu specialiști din cadrul Biroului de Adopții și post-adopții, au purtat discuții cu privire la împlinirea de a fi părinte, iar familiile care vor dori să mai adopte încă un copil, au fost încurajate, pe această cale, să consulte profilul copiilor greu adoptabili.

La final copiilor li s-au înmânat diplome de către directorul executiv adjunct al Direcței, Margareta Isăilă împreună cu șefa Biroului Adopții-Gabriela Prundel (diplome efectuate cu sprijinul
Fundației ”Te Aud România”) au primit cărți donate de către Asociația ”Zâmbete în Bucovina” iar cu sprijinul Asociației Multicare, au primit și câte o felie de tort.

La final, s-a realizat un afiș cu visele colorate de către copii.

A fost o zi absolut minunată, animată de specialiștii din cadrul Biroului Adopții și Post- Adopții, în care atât copiii cât și părinții acestora au socializat, au legat prietenii și s-au bucurat împreună. O zi minunată în care cu toții am celebrat adopția ca pe o cale firească și minunată de a deveni părinte!

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.