Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Pompierilor din România

Data publicării
Categoria

Aniversarea Zilei Pompierilor din România la 13 Septembrie oferă deosebitul prilej de a readuce în memorie faptele eroice ale bravilor ostaşi pompieri care, în anul 1848, au intrat pentru totdeauna în cartea de aur a eroilor neamului şi au înscris astfel, cu propriul sânge, o memorabilă pagină de eroism şi glorie militară.

În vremurile care au urmat, pompierii au dat din nou dovadă de eroism şi spirit de sacrificiu, participând activ, ca apărători ai vieţii cetăţenilor în lupta împotriva incendiilor, dar şi ca apărători ai patriei, la toate momentele cruciale care au jalonat făurirea şi dezvoltarea României moderne.

În spiritul aceloraşi glorioase tradiţii, pompierii militari de astăzi, ca şi colegii lor civili, şi-au onorat uneori cu preţul sacrificiului suprem misiunea umanitară de apărare a vieţii şi bunurilor împotriva efectelor distrugătoare ale incendiilor, catastrofelor, calamităţilor şi a altor situaţii de urgenţă.

Pompierii – militari şi civili – prin munca de zi cu zi, prin disciplină, pasiune şi competenţă, îşi merită preţuirea, stima şi respectul cetăţenilor. În prezent, pompierii sunt integraţi împreună cu efectivele de protecţie civilă în noua structură creată, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, participantă activ la realizarea misiunilor complexe încredinţate Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Este demn de remarcat înaltul profesionalism al pompierilor, care alături de alte structuri specializate în managementul situaţiilor de urgenţă, acţionează pentru limitarea şi înlăturarea pagubelor generate de dezastre, produse, din păcate, cu o frecvenţă destul de mare în ultimi ani, la nivelul judeţului Suceava.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.