Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

creTzu

creTzu zis şi Cascarino sau Nelu activează în branşă neoficial din anul 1999 când împreună cu câţiva colegi de clasă, o orgă şi un casetofon rusesc, proprietatea bunicii, formează trupa SgKiD şi înregistrează albumul 2×3 beţivi pe o casetă rusească, cu un microfon achiziţionat în urma unei chete.

Prima piesă oficială şi primul contact cu un studio adevărat vin în 2003, odată cu piesa Fiasco al cărui nume spune destule. După câteva piese lucrate împreuna cu ArTiStul, în 2004 începe lucrul pentru albumul Vârstele timpului, care întarzie destul de mult încât să nu mai fie în concordanţă cu progresul profesional al băieţilor.

Anul 2005 aduce şi înfiinţarea trupei Ceilalţi în componenţa principală ViKloth, Boogie şi creTzu pentru ca la scurt timp să se alăture şi Horia, James pe atunci. 2006 înseamnă primul album Ceilalți – 89 şi primele reuşite la nivel local, culminând cu o lansare ce reuşea să strângă un numar impresionant de persoane. Se anunţă soare este materialul care apare în 2007, promovat de un videoclip la piesa Secretul ce poate fi încă vizinoat pe posturile locale de televiziune.

Anul 2008 aduce un EP creTzu şi Horia – Universal valabil şi materialul Ceilalţi trei, cântări şi aparţii la emisiunile de specialitate. În 2009, creTzu contribuie la doua piese de pe albumul lui ViKloth – Măcar zic ceva şi la maxi-single-ul Vărsat de vânt care beneficiază de un videoclip la piesa Vom trece peste împreună cu Ciuraru. Este anul când se începe lucrul pentru primul album solo, Echilibru care urmează să apară în primăvara lui 2010.

Contact