Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB), fondat în decembrie 2007, a apărut ca o necesitate printre tinerii basarabeni veniţi să studieze în România.

Este o organizaţie nonguvernamentală, civică, social-culturală şi de tineret, din care pot face parte, în baza liberului consimţământ, persoanele provenite din Basarabia şi Bucovina care, prin originea şi atitudinea asumată, fac parte din naţiunea română şi simt româneşte.

Obiectivele urmărite de GIRB sunt: apărarea drepturilor şi intereselor membrilor săi în conformitate cu legislaţia naţională şi internaţională, participarea activă în procesul instructiv-educaţional şi cel al integrării socio-profesionale a românilor basarabeni din Suceava.

Principalul scop al tuturor acţiunilor desfăşurate de GIRB este facilitarea integrării elevilor şi studenţilor din Republica Moldova în mediul educaţional european, accentuarea atenţiei asupra rolului tinerilor în comunitate şi a rolului lor în societate, promovarea imaginii Republicii Moldova în România.

Contact

Ultima actualizare:

Promo

Comentarii (1)

  1. Camil

    Asta cu fac parte din naţiunea română şi simt româneşte e cel mai bun banc pe care l-am auzit în ultimele luni.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.