Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

Gara CFR Suceava Nord (Ițcani)

Gara CFR Suceava Nord (Ițcani), ridicată de doi antreprenori austrieci, constructorii căii ferate Roman – Burdujeni – Ițcani -Cernăuți, a fost dată în folosinţă în anul 1871.

Construcţia cu două niveluri a fost realizată după modelul unor gări austriece ale vremii, din zonă central-europeană, într-un autentic stil romantic, caracterizat printr-un plan dreptunghiular, bolţi pe arce de ogivă, arce şi arcade frânte la cheie, creneluri şi turnuleţe de colţ, de factură neogotica.

Peronul acoperit are o feronerie frumos lucrată. Gara CFR Suceava Nord (Ițcani) impune prin măreţia formelor şi bogăţia elementelor arhitecturale de factură neogotică.

Până în 1918, clădirea a servit drept important nod feroviar în traficul de călători şi mărfuri pentru tranzitul în interiorul Imperiului austro-ungar, dar şi pentru România.

Din 1881 şi până în statul român a închiriat de la guvernul austriac jumătate din staţia Iţcani, pentru a o folosi drept gară şi vamă românească la vechea frontieră. La oră actuală, gara Iţcani este înscrisă în nomenclatura CFR cu numele de staţia CFR Suceava Nord şi deserveşte traficul de călători şi mărfuri spre Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, precum şi cel internaţional spre Ucraina.

Imagini

Gara CFR Suceava Nord (Ițcani)

Contact

Ultima actualizare:

Promo

Comentarii (3)

 1. Albescu Elena

  Buna ziua!Ma numesc Albescu si doresc sa imi exprim marea nemultumire in legatura cu intarzierea trenului personal Suceava -Ilva Mica.Suntem navetisti, avem abonamente C.F.R.ne urcam de la Vama la Campulung Mold si cum e posibila intarzierea in moment ce trenul vine de la 50 de km.Asta e nepasare si bataie de joc.Am marea rugaminte de a lua masuri urgente ca astfel de intarzieri sa nu mai existe.Seful statiei ce face?

  Răspunde

 2. Serediuc Angela

  buna! sunt interesata de o ruta Suceava- Ploiesti Sud , pe data de 04.septembrie.2015 ! si informatii in legatura cu rezervarea! Multumesc anticipat !

  Răspunde

 3. denis

  Aveti un tren de la suceava la simeria

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.