Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Speranța 1990 – 2020

Data
Access
gratuit
Loc
Muzeul Național al Bucovinei

Vineri, 14 Februarie 2020, de la ora 14:00, Muzeul Național al Bucovinei vă invită la conferința Speranța 1990 – 2020, susținută de jurnaliștii Stelian Tănase și Elena Vijulie Tănase.

Cu această ocazie se va lansa și cartea Marele incendiator, scrisă de Stelian Tănase.
Prezintă prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc.

Activitatea domnului Stelian Tănase este deosebit de bogată ca scriitor (Luxul melancoliei, Corpuri de iluminat, Playback, Maestro, Dracul și mumia, Moartea unui dansator de tango), eseist, istoric, politolog, publicist (Șocuri și crize , Ora oficială de iarnă. Jurnal 1986–1990 , Miracolul revoluției. O istorie politică a căderii regimurilor comuniste , Anatomia mistificării. Procesul Noica-Pillat, Sfidarea memoriei (convorbiri cu Alexandru Paleologu), Revoluția ca eșec. Elite și societate (studii politice), L.A. vs. N.Y. Jurnal american , Elite și societate. Guvernarea Gheorghiu-Dej, 1948–1965 , Acasă se vorbește în șoaptă. Dosar & jurnal din anii târzii ai dictaturii, Zei și semizei. La început de secol, Clienții lu’ tanti Varvara, Avangarda românească în arhivele Siguranței, Racovski. Dosar secret, Cioran și Securitatea, Panait Istrati. Dosar de Siguranță, Dosarul Brucan – Documente ale Direcției a III-a Contraspionaj a Departamentului Securității Statului (1987-1989” – coordonator, Istoria politică a căderii regimurilor de stat comuniste )
Este cunoscut și ca scenarist, regizor, realizator al unor emisiuni și talk show-uri pe teme politice sau culturale la posturile de televiziune (emisiunea radiofonică Conversația de joi seara, la Radio Contact și emisiunile de televiziune 2 plus 1 și Orient Express la Antena 1 și Zece și un sfert la Realitatea TV, talk-show-ul Mașina de tocat la postul public de televiziune TVR 1, emisiunile 3×3 și Tănase și Dinescu la Realitatea TV).

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.