Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

11even Experiences a ajuns și la Suceava

Data publicării
Categoria

În data de 9 Mai 2014, în cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, s-a organizat prima ediţie a evenimentului 11even Experiences.

Desfăşurată la nivel naţional, în 11 oraşe, seria de evenimente 11even Experiences şi-a propus să aducă în faţa publicului sucevean de această dată, 11 experienţe relatate de către 11 oameni cu poveşti de viaţă ce merită luate ca exemplu. Fiecare speaker a avut la dispoziţie 11 minute pentru a-şi spune povestea.

Evenimentul a fost structurat pe două părţi: în prima parte (Humanizing Work), Magda-Odrida Sniatowski (trainer, consultant în finanţări nerambursabile), Lucian Aldescu (CEO DPD Romania), Mihail Neamțu (eseist), Gabriela Prelipcean (Prorector USV), Gabriel Sandu (antreprenor) și Otilia-Ivan Ţugui (trainer, psihoterapeut) au împărtăşit publicului experienţele trăite de-a lungul carierei lor. Vorbitorii au evidenţiat faptul că apreciază la oameni onestitatea, încrederea, implicarea, dar au vorbit şi despre schimbarea, care dacă apare, trebuie vazută ca un pas la dreapta şi asumată cu mult curaj.

După o scurtă pauză în care s-au încurajat discuţiile între participaţi şi speakeri, a urmat un scurt moment artistic, susţinut de trupa SMIME din Rădăuţi. Spectacolul de pantomimă a reuşit în foarte scurt timp să anime întreaga sală şi a primit la final uralele publicului.

Cea de-a doua parte a evenimentului a fost intitulată sugestiv Bringing joy in life.

Angela Zarojanu (realizator de emisiuni TV si formator), Bogdan Ota (pianist), Margareta Lupaşcu (realizator de programe radio) şi Mihai Dimian (cercetator, profesor universitar, prorector USV) au vorbit despre cum putem aduce fericirea în viaţă, dar şi despre oportunităţi şi bucurii simple care ne fac viaţa mai frumoasă.

În încheiere, Daniela Bololoi, psiholog clinician, preşedinte al asociaţiei Help Autism şi omul anului 2013 distincție oferită de Cotidianul, a vorbit despre schimbarea care a avut loc în viaţa ei atunci când fiul ei a fost diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Această schimbare a determinat-o să ia atitudine și să înfiinţeze Asociaţia Help Autism, care iniţial a purtat numele fiului ei, Mălin. Daniela Bololoi a arătat atât prin exemplele date cât și printr-un exercițiu cu sala cum poate fiecare aduce bucurie în viața celorlalți pentru ca această bucurie să se întoarcă în viața fiecăruia. De altfel, prin participarea la acest eveniment, cei prezenți au oferit şansa la terapie pentru șase copii suceveni proveniţi din medii cu posibilităţi financiare reduse. Suma colectată din donațiile participanților a fost de 2.680 lei și este destinată asigurării orelor de terapie oferite de către Asociația Help Autism în cadrul proiectului Și ei au dreptul la viață, proiect derulat în parteneriat public-privat cu DGASPC Suceava.

Moderatorul acestei ediţii 11even Experiences, a fost realizatorul TV Alexandru Covaşă, care şi-a exprimat încântarea în legătură cu prezenţa acestei iniţiative şi la Suceava. Conceptul acestui proiect este marca Asociaţiei 11even și este susţinut la nivel naţional de DPD România. La Suceava, evenimentul a fost organizat de Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri Suceava (CENRES) şi AIESEC Suceava și a fost susținut de către Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Intucode, Toastmasters Suceava și Librăriile Alexandria. Egger și WalkIn au fost suporteri, iar SuceavaLive.ro, Radio Vocea Evangheliei, Radio USV și OrasulSuceava.ro au fost parteneri media ai evenimentului.

Mulțumim pe această cale tuturor partenerilor, suporterilor și participanților la acest eveniment, care au dat un plus de valoare conferinței 11even Experiences Suceava și au realizat importanța susținerii terapiei copiilor cu autism.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.