Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

Urologie la InterCardioDiab Suceava

Data publicării
Categoria

Centrul medical și de tratament Intercardiodiab Suceava s-a născut din convingerea că oamenii merită toată îngrijirea și atenția.

Urologia este specialitatea ce se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului reno-urinar masculin și feminin (rinichi, uretere, vezică urinară, uretră) și de sistemul reproductiv masculin (testicule, vas deferent, vezicule seminale, prostată și penis).

Abordarea medicală a unor afecțiuni urologice (infecții urinare, hipertrofie benignă de prostă, calculi / litiază renală) este combinată cu remedierea chirugicală a anomaliilor congenitale sau a unor cancere în sferă genito-urinară. Totodată, urologia pune accent pe investigarea incontinenței urinare, disfuncțiilor sexuale, a infertilității masculine, putând analiza chiar și disfuncții ale copiilor.

Afecțiuni des întâlnite

Adenomul de prostată (hiperplazia benignă de prostată)

Hiperplazia benignă de prostată (HBP) este o boală care afectează prostata, un organ întâlnit numai la barbați. Prostata este o glandă situată între vezica urinară si uretră (tubul prin care este eliminată urina). Pe masură ce barbații înaintează în vârstă, prostata se mărește progresiv. Cu cât prostata crește, ea poate presa pe uretră și cauza încetinirea fluxului urinei și scăderea forței de eliminare. Poate cauza și retenția urinei în vezică și nevoia de a urina frecvent. Dacă este suficient de severă, poate aparea blocajul complet al uretrei, care poate leza rinichii.

Cancerul de vezică urinară

Cancerul vezicii urinare reprezintă o proliferare rapidă și necontrolată a unor grupuri celulare la nivelul vezicii urinare. Cancerul vezicii urinare se observă cel mai adesea în celulele din interiorul vezicii urinare. Această afecțiune apare în general la adulții mai în vârstă, dar poate aparea la orice vârstă.

Incontinență urinară

Incontinența urinară reprezintă pierderea controlului vezicii urinare și este o problemă comună, de multe ori jenantă. Severitatea variază de la scurgerea de urină ocazională, atunci când tușiți sau stranutați, până la impuslul de a urina care este atât de puternic încât nu mai ajungeți la o toaletă în timp

Insuficiența renală

Rinichii joacă un rol cheie în funcționarea organismului, nu numai prin faptul că filtrează sângele și curață deșeurile, dar și prin faptul că echilibrează nivelul de electroliți în organism, mențin controlul tensiunii arteriale și stimuează producerea de celule roșii în sânge.

Litiaza urinară (pietre la rinichi, calculi)

Pietrele la rinichi ( calculi renali ) sunt depozite minerale întărite care se formează în rinichi. Mai întâi se depun particule microscopice care se măresc în timp. Termenul medical pentru acestă boală este litiaza renală.

Prostatita

Prostatita este frecventă și afectează barbații la un anumit moment. Prostatita reprezintă o inflamație a prostatei. Când o parte a a organismului e inflamată aceasta este roșie, fierbinte și dureroasă. Prostatita poate prezenta multe simptome, poate determina urinări dificile, dureroase și frecvente. Poate determina și apariția febrei, dureri de spate sau dureri inghinale. Poate determina scăderea interesului pentru sex sau chiar probleme de erecție și menținerea acesteia. Prostatita este foarte ușor confundată cu alte afecțiuni ale tractului urinar. Aceasta poate apare în diferite forme. Faza acută e cea mai frecventă dar și cea mai severă și poate necesita spitalizare. Simptomele prostatitei cronice au tendințe de dezvoltare mult mai lentă și sunt la fel de severe ca și în cazul celei acute.

InterCardioDiab Suceava vă oferă următoarele servicii:

  • consultații de specialitate;
  • ecografie scrot (testicole / prostată / rinichi);
  • recomandări terapeutice.

Este recomandat ca la consultația urologică să aveți și o ecografie (scrot / prostată / rinichi.) De asemenea, ecografia poate fi realizată și în cadrul centrului.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.