Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

13 septembrie, Ziua Pompierilor din România

Data publicării
Categoria

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava a marcat Ziua Pompierilor din România cu o serie de acţiuni ce s-au desfăşurat în Piaţa Tricolorului, din apropierea Palatului Administrativ Suceava.

Din cauza evenimentelor tragice petrecute în judeţul Galaţi, în urma cărora şi-au pierdut viaţa nouă persoane, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca, la nivel naţional, să fie restrânse activităţile pregătite pentru a sărbători Ziua Pompierilor din România. Astfel, nu s-au mai desfăşurat exerciţiile de descarcerare a unor persoane în urma unui accident rutier şi de stingere a unui incendiu şi nici defilarea trupelor inspectoratului şi a tehnicii de luptă folosită la intervenţiile în situaţii de urgenţă. De asemenea, nu a mai avut loc nici ceremonia de retragere cu torţe, programată pentru ora 21:00.

Totuşi, sediile tuturor subunităţilor din judeţ, inclusiv cea din municipiul Suceava, şi-au deschis porţile pentru toţi vizitatorii, unde le-au fost prezentate echipamentele şi tehnica de luptă a pompierilor salvatori.

Tot cu ocazia Zilei Pompierilor din România, la sediul inspectoratului a avut loc o ceremonie în care nouă militari (doi ofiţeri şi șapte subofiţeri) au fost avansaţi în grad înainte de termen, s-au acordat embleme de merit, plachete de onoare, diplome şi alte distincţii.

Colonelul dr. Dan Hoffman, inspectorul şef al pompierilor suceveni, a acordat în numele instituţiei pe care o conduce diplome de excelenţă pentru sprijinul acordat activităţii de protecţie a cetăţenilor prin susţinerea dezvoltării serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, domnului Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava, domnului Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Județean Suceava, domnului Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. De asemenea, o diplomă de excelenţă pentru sprijinul acordat serviciilor profesioniste a primit şi preotul paroh Gabriel Puiu Florea, din comuna Cornu Luncii. Acesta a achiziţionat pentru parohia sa o autospecială cu care vine mereu în ajutorul comunităţii alăturându-se pompierilor militari la intervenţiile în situaţii de urgenţă.

Au mai fost înmânate diplome de merit elevilor din cadrul cercurilor Prietenii Pompierilor şi Cu viaţa mea apăr viaţa de la Liceul Tehnologic Mihai Eminescu Dumbrăveni, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Arbore, Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă Omnimarket SRL şi Serviciului Protecţie Civilă, Sănătate şi Securitate în Muncă al Primăriei Municipiului Suceava.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.