Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

3.000 de câini fără stăpân în municipiul Suceava

Data publicării
Categoria

În municipiul Suceava există aproape 3.000 de câini fără stăpân, pentru care trebuie luate măsuri speciale în ceea ce priveşte gestionarea lor.
În urma inventarierii câinilor fără stăpân, în baza constatărilor făcute pe teren, printre blocuri, în zona şcolilor, la agenţii economici, spitale, cimitire, biserici şi alte zone în care se ştie că sunt câini, a rezultat că pe străzi sunt aproximativ 1.800-2.000 de câini vagabonzi.
„În adăpostul de câini mai sunt 887 de câini, încât, rotunjind, estimăm maxim 3.000 de câini în municipiul Suceava, pentru care să facem o strategie de gestionare, conform noilor prevederi legale”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.
Celelalte etape care trebuiesc parcurse sunt cele de încheiere a unor contracte pentru serviciile de capturare, sterilizare şi eutanasiere a câinilor fără stăpân.
„Sunt deja mai multe oferte, unii se oferă să facă eutanasierea gratuit, alţii contra cost, unii au venit cu oferte de sterilizare, alţii cu capturare. E bine că sunt mai multe oferte, urmează să facem un proiect de hotărâre şi să stabilim cu cine colaborăm pentru gestionarea acestor câini”, a declarat primarul Sucevei.
Strategia de gestionare a câinilor fără stăpân urmează să fie discutată în şedinţa ordinară de Consiliu Local din data de 27 februarie.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.