Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Avion cu motor

Data publicării
Autor
Constantin DURA

În ţara asta de oameni care se ţin de cuvânt, ca nemţii, o ştire a făcut spume la gura mâncătorilor de profesie când este vorba de a bălăcări.

Ceea ce mă îngrijorează este forţa de prezenţă, în spaţiul public, a unor lucruri total neînsemnate. Domnul Băsescu a ajuns la performanţa, tristă pentru televiziuni, că, dacă ridică un deget, alea nu numai că râd ca proasta în târg, dar, o cohortă de arhipricepuţi la tot ce mişcă, apar sobri şi intrigaţi de faptul că în România s-a produs o mare nenorocire: un avion care trebuia să plece din Cluj spre Bucureşti a întârziat o jumătate de oră. Şi, dăi cu drepturile omului, cu lacrimi de crocodil pentru bietul român care a avut de suferit.

Să fie clar, nu vreau să iau apărarea preşedintelui Băsescu dar, nu i-am văzut pe domnii aceştia să vină în stradă lângă cei flămânzi care vor fi amendaţi pentru că îşi vor închide caloriferele din cauză că nu au cu ce îşi plăti căldura sau îşi rup picioarele pe trotuarele îngheţate.

Pe vremea lui Ceaşcă eram un pierdut navetist pe o rută care făcea ca şoferul să treacă pe lângă casa lui. Într-un autobuz în care oamenii transpirau fericiţi că au putut urca, şoferul oprea autobuzul în dreptul casei, se ducea şi dădea mâncare la găini şi făcea un tur prin gospodărie. În autobuz lumea privea către poarta casei lui şi un strigăt de bucurie se auzea: Vine, vine!. Plecam către casă înjurat de cei din jurul meu că Ce ai, cumpără-ţi maşină mică!.

Incidentul de la Cluj trădează aceiaşi mentalitate, lipsă de respect faţă de aproapele tău şi celebrul na şi ce!. Ruşinea este o prostie iar bunul simţ, un handicap. Nu prin indivizi care se fac că plouă faţă de problemele românilor şi a căror singur scop este să înjure încotro bate vântul patronului. Ce diferenţă mai este între cei care au scris la comanda PCR şi cei care astăzi scriu la comanda unor patroni care susţin un partid. Mi se pare mai jegoasă prestaţia celor de astăzi pentru că o fac pentru bani şi nu pentru că la uşă le va bate Securitatea în miez de noapte.

Cât despre incidentul de la Cluj, voi striga ca în vremea copilăriei, avion cu motor sau, text adaptat, avion cu motor, ia-mă şi pe mine-n zbor, că-s puţin mai mult, matol!.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.