Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

A fost finalizată prima fază a licitației pentru reabilitarea a 14 străzi din municipiul Suceava

Data publicării
Categoria

În cadrul conferinței de presă săptămânale, primarul Ion Lungu a anunțat că a fost finalizată prima fază a licitației pentru reabilitarea a 14 străzi din municipiul Suceava.

Inițial au fost depuse trei oferte de către trei asocieri: ConBucovina și Cominco Frasin (cu o valoare de 48.925.944 lei), Transporturi Auto Botoșani și SUCT Suceava (cu o valoare de 46.941.348 lei), Colas Iași și Calcarul Pojorâta (cu o valoare de 32.724.812 lei).

În urma analizării eligibilității ofertelor, asocierea Colas Iași și Calcarul Pojorâta a fost descalificată deoarece suma propusă reprezintă mai puțin de 60% din valoarea de pornire a licitației. La licitația electronică s-au calificat Con Bucovina și Cominco Frasin precum și Transporturi Auto Botoșani împreună cu SUCT Suceava. În urma licitației electronice, aceasta a fost câștigată de asocierea Transporturi Auto Botoșani cu SUCT Suceava care au propus suma de 46.318.000 lei (84% din valoarea de pornire a licitației).

În acest context, primarul Ion Lungu a declarat că firmele Colas Iași împreună cu Calcarul Frasin au depus o contestație. Din păcate, contractul cu firma câștigătoare nu poate fi încheiat până nu sunt finalizate toate etapele contestației. De asemenea, Ion Lungu a menționat că acest proiect se va derula concomitent cu cel al iluminatului public. Cele două proiecte vor fi sincronizate și cu lucrările de la parcarea subterană din centrul orașului pentru ca lucrările să fie mai eficiente, dar și pentru evitarea neplăcerilor create locuitorilor în urma acestor lucrări.

Promo

Comentarii (1)

  1. anton

    13.593.188 lei e diferenta in plus intre firma declarata castigatoare si cea descalificata, din ce reiese de mai sus. Din cate se stie, statul finanteaza cam 15% din lucrare. Deci, din cate se pare, contribuabilul plateste unor botosaneni cam 20 de miliarde de lei vechi in plus! Nu se poate face altceva cu banii respectivi? Sau vine campania electorala?…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.