Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Aikido, pretextul de a înșela.

Data publicării
Categoria

Joi, 11 martie 2010, K. Karoly, de 39 ani, din localitatea Ozun, judeţul Covasna a avut ghinionul să dea de bănuit poliţiştilor atunci când s-a prezentat la conducerea unor unităţi de învăţământ din comunele Poiana Stampei, Coşna, Dorna Candrenilor, Iacobeni, Crucea, Dorna Arini, Şaru Dornei, Panaci, unde s-a recomandat ca fiind instructor autorizat de arte marţiale şi a solicitat acordul de a putea preda cursuri de Aikido în salile de sport ale acestora.

„Instructorul” K. Karoly, a prezentat conducerii instituţiilor de învăţământ menţionate, în traducere din limba maghiară, o „Autorizaţie internaţională de funcţionare” care atesta calitatea acestuia de maestru instructor de Aikido şi care-i conferea drept de instruire internaţională (documente neconforme cu realitatea conform comunicării de la Federaţia Română de Aikido), solicitând directorilor dreptul de a antrena serii de copii, contra sumei de 20 lei pentru fiecare cursant. Mai mult, s-a oferit contra sumei de 75 lei, să achiziţioneze pentru fiecare copil şi câte un chimonou, bineînţeles, pentru aceste servicii şi echipamente nefiind emise documente justificative.

365 de acte materiale în dauna a 365 de părţi vătămate

După ce a ridicat banii de la 345 elevi, „instructorul” s-a prezentat într-o singură zi, la ore diferite, la 6 şcoli din cele menţionate unde a coordonat un „antrenament”, urmând ca această activitate să fie desfăşurată săptămânal. Doar, că după primele şedinţe acesta a comunicat va lipsi o perioadă din motive de sănătate.

Aşa se face că Poliţia Judeţului Suceava s-a sesizat din oficiu despre comiterea infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii, înşelăciune şi tentativă la infracţiunea de înşelăciune, din acest motiv, înregistrându-se şi 10 dosare penale (Şaru Dornei – 30 elevi şi un prejudiciu de 675 lei, Coverca – 14 elevi şi un prejudiciu de 280 lei, Panaci – 72 elevi şi un prejudiciu de 1.400 lei, Coşna – 43 elevi şi un prejudiciu de 860 lei, Dorna Arini – 49 elevi şi un prejudiciu de 980 lei, Iacobeni – 20 elevi, fără prejudiciu – tentativă întreruptă, Poiana Stampei – 46 elevi şi un prejudiciu de 520 lei, Dorna Candrenilor – 29 elevi şi un prejudiciu de 580 lei, Crucea – 17 elevi şi un prejudiciu de 1.615 lei şi Neagra Şarului – 45 elevi şi un prejudiciu de 900 lei).

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.