Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Ajustarea taxelor și tarifelor la USV în acord cu politicile guvernamentale

Data publicării
Categoria

În ședința Consiliului de Administrație din 26 Ianuarie 2016 au fost discutate cuantumurile taxelor și tarifelor care urmează să intre în vigoare în anul universitar 2016-2017.

Discuțiile au fost generate de faptul că în Contractul instituțional pe care Rectorul îl semnează cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice este cuprinsă obligația expresă de a corela taxele de studiu cu cuantumul alocației bugetare pe student echivalent (care este de 3.040 lei pe an), dar și de faptul că nivelul taxelor practicate în USV nu a fost modificat în ultimii trei ani.

Având în vedere, pe de altă parte, majorarea salariului minim pe economie și creșterile salariale din sistemul bugetar românesc adoptate pe parcursul anului trecut, măsuri cu implicații importante asupra bugetului universității, membrii Consiliului de Administrație au propus și avizat adaptarea taxelor din USV la noul context economico-fiscal. Astfel, s-a decis creșterea taxelor de studiu pentru programele de licență, masterat și doctorat cu o medie de circa 16%, comparativ cu nivelurile aprobate de Senatul USV la începutul anului 2013.

Totodată, pentru a veni în sprijinul persoanelor provenite din medii dezavantajate, Consiliul de Administrație a adoptat decizia de a aloca, începând cu anul universitar 2016-2017, burse sociale în valoare de 300 lei tuturor studenților care îndeplinesc criteriile de acordare a acestui tip de bursă, utilizând finanțările obținute, inclusiv prin proiectele europene cu finanțare nerambursabilă.

De asemenea, pentru a stimula performanța pe parcursul anilor de facultate și de a scădea rata abandonului școlar, primilor 3 studenți cu taxă din anul I de studiu de la numeroase programe de studii li se vor acorda burse speciale reprezentând 75%, 50%, 25% din taxa anuală de școlarizare.

Membrii Consiliului de Administrație au decis și să anuleze anumite plăți solicitate celor care își propun să urmeze o facultate la Suceava. Astfel, au fost eliminate taxele de înscriere la bibliotecă și de eliberare a cardului de acces pentru studenții USV, permisul fiind eliberat în regim gratuit, penalizările pentru deteriorarea etichetelor RFID, taxele de acces la facilitățile sportive și de recreere, precum și la sala de conferințe din cadrul Centrului de Formare Continuă din Vatra-Dornei.

Propunerile formulate de Consiliul de Administrație au fost înaintate spre aprobare Senatului USV.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.