Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Anul 2015 începe cu o nouă generație de 2.000 de adolescenți GROWzavi

Data publicării
Categoria

Cel mai mare program național de educație non-formală dezvoltat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC România, își deschide porțile pentru 2.000 de elevi din 12 orașe din România. Programul GROW, aflat la XIII-a ediție deschide un nou ciclu de patru ani, care implică dezvoltarea personală a participanților prin intermediul educației non-formale.

Anul 2015 începe cu o nouă generație de 2.000 de adolescenți GROWzavi

Peste 2.000 de participanți provenind din 150 de licee din România își încep anul alături de 40 de traineri internaționali în cea de-a 13-a ediție a programului național de dezvoltare personală GROW, implementat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC România.

Această ediție GROW marchează începutul unui nou ciclu de patru ani în programul de dezvoltare personală, având drept scop creșterea calității educației în România. Programul GROW promovează conceptul de Practice, Learn, Step Up, fiind singurul program inovativ de educație non-formală din România construit pe un curriculum de patru ani, cu scopul de a oferi tinerilor, pe toată perioada liceului, un conținut educațional complementar activităților școlare.

La finalul primului ciclu de GROW (patru ani), programul numără peste 11.400 de absolvenți, în cele 12 ediţii organizate până acum, ajungând în peste 38 de oraşe din România, ce însumează 403 licee înscrise în program şi peste 420 de traineri internaţionali care au desfăşurat aproximativ 30.600 de ore de educație non-formală destinate adolescenților români.

”Pentru mine, GROW a însemnat mai mult decât aş fi crezut iniţial. A fost prima dată când am participat la proiect, iar după această experienţă GROWzavă sunt sigură că voi participa şi anul viitor! Fiind introvertită, nu mi-aş fi imaginat că mă voi simţi atât de bine. Mi-a plăcut la nebunie să interacţionez cu oameni din diferite culturi, să învăţ atâtea de la ei şi să ne şi distrăm împreună. Fiecare sesiune a avut o parte interesantă, iar unele dintre ele m-au ajutat să găsesc răspunsul la întrebări care mă frământau, dar şi să mă gândesc la alte aspecte şi să văd lucrurile dintr-o perspectivă diferită. GROW m-a învăţat să fiu mai spontană, mai deschisă şi mai optimistă, aşa că am devenit o persoană mai veselă şi mai bună. Sunt foarte recunoscătoare că am cunoscut nişte oameni minunaţi şi sper să păstrăm legătura şi pe viitor!”

Nadine El-Shaer, participant GROW

În 2015, cursurile adresate elevilor din clasele 0.9 și 1.0 urmează să fie susținute în 12 orașe din România: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Galați, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Timișoara, Târgu-Mureș și Râmnicu-Vâlcea în perioada 24 Ianuarie 2015 – 8 Martie 2015, urmând să educe tinerii într-un mediu intercultural, alături de 40 de traineri internaționali ce provin din țări precum: Brazilia, Malaysia, Indonezia, Grecia, Nigeria, Taiwan, Egipt, China, Ucraina, Argentina și Italia. Cele 12 ateliere, de dezvoltare personală, incluse în GROW vor îmbunătăți pe lângă competențele de limba engleză ale adolescenților și abilitățile acestora de prezentare, planificare a timpului, planificare a bugetului personal, organizarea unui eveniment și informații despre valorile personale.

“Uneori, în viaţă trăieşti experienţe care nu pot fi descrise în cuvinte, pentru că ele nu sunt de ajuns. GROW a fost o astfel de experienţă pentru mine, una dintre cele mai frumoase din viaţa mea. Totul, de la training-urile la care am participat până la ceremonia de închidere, a fost unic, educativ şi m-a impulsionat să cresc. Dacă ar trebui să găsesc totuşi un singur cuvânt pentru a descrie acest proiect pe scurt, aş zice doar atât: GROWzav.”

Elena, Grecia, trainer GROW

Pentru detalii vizitați site-ul proiectului GROW sau pagina de Facebook a proiectului.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.